Tips for Ecpe Writing

από | Απρ 11, 2023

Ecpe Writing Tips

 

Αν θέλεις πραγματικά να περάσεις τις εξετάσεις ECPE – MICHIGAN PROFICIENCY, η οργάνωση της δουλειάς σου είναι το σημαντικότερο μέρος της προετοιμασίας σου. Μάθε πώς θα χρησιμοποιείς το χρόνο και την ενέργειά σου με αποτελεσματικότητα, ώστε να επιτύχεις τον στόχο σου!

 

H δομή και το περιεχόμενο των εξετάσεων Proficiency Michigan ECPE, περιλαμβάνει τέσσερις τομείς εξέτασης:
  1.  Παραγωγή Γραπτού Λόγου (Writing),
  2.  Κατανόηση ακουστικού κειμένου (listening),
  3.  Κατανόηση γραπτού λόγου – Κείμενο με Κενά – Λεξιλόγιο – Γραμματική (GCVR) και
  4.  Παραγωγή Προφορικού Λόγου (Speaking).

 

 

Ecpe Writing (Παραγωγή γραπτού λόγου)

Διάρκεια: 45 λεπτά.

 

Δίνονται 2 θέματα τύπου έκθεση ιδεών/δοκίμιο/γράμμα/πρόταση/άρθρο και ο υποψήφιος επιλέγει το ένα που θα πρέπει να αναπτύξει. Τα θέματα αφορούν προσωπικές εμπειρίες ή απόψεις για κοινωνικά ζητήματα.

 

Topic 1: Proposal/Article

Topic 2: Essay

Task requirement: Write one response considering and presenting multiple points of view.

Clues/Ideas given: Yes (use at least one!)

 

 

 

 

Ένα από τα πιο δύσκολα και απαιτητικά μέρη του ECPE είναι το Writing. Πώς μπορείς να πετύχεις υψηλό σκορ;

 

  1. Χρησιμοποιούμε επίσημο λεξιλόγιο, όχι δηλαδή λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινή μας επικοινωνία.

 

  1. Δεν χρησιμοποιούμε συντομογραφίες και σύντομους τύπους, π.χ. cannot και όχι can’t

 

  1. Χρησιμοποιούμε περίπλοκη σύνταξη, π.χ. απρόσωπη σύνταξη, παθητική φωνή, αντιστροφή, εναντίωση, έμφαση. Δίνουν επίσημο τόνο και δείχνουν πως ξέρουμε να χειριζόμαστε την γλώσσα.

 

  1. Χρησιμοποιούμε συνδετικές λέξεις και εκφράσεις, π.χ. to begin with, furthermore, moreover, as a result, all in all κλπ. Αυτά βοηθούν στην οργάνωση της έκθεσης αλλά και στην ομαλή συνέχεια και συνοχή της. 

 

  1. Γράφουμε σε blocked paragraghs, δηλαδή ξεκινάμε από την άκρη της σελίδας και αφήνουμε κενή γραμμή ανάμεσα στις παραγράφους. Έτσι οι παράγραφοι είναι ευδιάκριτα χωρισμένες. 

 

 

Αν ακολουθήσεις αυτά τα 5 απλά βήματα, θα δεις τις εκθέσεις σου να πιάνουν αμέσως υψηλότερα σκορ!

 

Μία καλή έκθεση για το ECPE πρέπει να περιλαμβάνει δύο ή τρεις «καλές» ιδέες, οι οποίες πρέπει να αναλυθούν σε αντίστοιχες παραγράφους στο κύριο μέρος της έκθεσης. Οι ιδέες αυτές πρέπει να επιλεγούν προσεκτικά και με τη σωστή σειρά στο αρχικό στάδιο του σχεδιασμού. Ανάπτυξε τις βασικές σου ιδέες. Σε αυτού του είδους τις εκθέσεις, όπως είναι η έκθεση για το ECPE, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος οι παράγραφοι να μην είναι τίποτα παραπάνω από μία λίστα επιχειρημάτων τα οποία δεν συνδέονται στενά με το θέμα.

 

Αντί να παραθέσεις πολλές ιδέες χωρίς να τις αναπτύξεις, είναι σαφώς προτιμότερο να επιλέξεις μία ή δύο ιδέες για κάθε παράγραφο και στη συνέχεια να τις αναπτύξεις, αναφέροντας – για παράδειγμα – τις συνέπειες, τις προϋποθέσεις ή τις δυσκολίες του να υλοποιηθεί η ιδέα.

 

Θυμήσου, ότι έχεις στη διάθεσή σου 45 λεπτά. Φρόντισε να σου μείνουν 2-5 λεπτά στο τέλος, προκειμένου να ελέγξεις το γραπτό σου για τυχόν απροσεξίες ή παραλείψεις λόγω βιασύνης. Το όριο λέξεων υπάρχει για να τηρείται. Μία ουσιώδης απόκλιση από το όριο λέξεων (είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω) τιμωρείται σε επίπεδο βαθμολογίας.

 

 

 

Στην Επικοινωνία σου δείχνουμε τον τρόπο πως να βελτιώσεις τον γραπτό σου λόγο για να πετύχεις στα ανώτατα πιστοποιητικά Αγγλικών, αλλά και να μπορείς εύκολα να επικοινωνήσεις με οποιοδήποτε επίσημο φορέα.

 

 

5 + 4 =

Τελευταία Νέα

Ecce Speaking Test

Ecce Speaking Test

Προφορικές Εξετάσεις Αγγλικών Michigan Lower ECCE!     Οι εξετάσεις ECCE διεξάγονται στην Ελλάδα δύο φορές ανά έτος, το Μάιο και Δεκέμβριο. Τα πιστοποιητικά Lower  αποτελούν επίσημα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας της Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο B2, όπως αυτό...

Διαβάστε Περισσότερα
Τελετή Λήξης Ακαδημιών Αθηναΐδας & Επικοινωνίας

Τελετή Λήξης Ακαδημιών Αθηναΐδας & Επικοινωνίας

Τελετή Λήξης Ακαδημιών Αθηναΐδας & Επικοινωνίας   Παρασκευη 09/06 18:00 - 21:00 Γήπεδο Αλεπότρυπας, Κυψέλη   Με μεγάλη μας χαρά, σας προσκαλούμε στην τελετή λήξης των Ακαδημιών της Αθηναΐδας & των Μαθητών της Επικοινωνίας, για να παίξουμε, να...

Διαβάστε Περισσότερα
Β2 First Speaking Test

Β2 First Speaking Test

Speaking Β2 First (FCE)   Το Β2 First (FCE) είναι μια εξέταση Cambridge Assessment English που χρησιμεύει για την πιστοποίηση ενός επιπέδου Β2 γλωσσικής επάρκειας στα αγγλικά, όπως περιγράφεται στο CEFRL (Common European Framework of Reference for Languages) ή...

Διαβάστε Περισσότερα