Πασχαλινά Έθιμα στην Αγγλία

από | Απρ 14, 2023

Πασχαλινά Έθιμα στην Αγγλία

 

Η γιορτή του Πάσχα (Easter) στην Αγγλία, είναι μια παραδοσιακή γιορτή για την ανάσταση του Ιησού Χριστού από τον θάνατο, σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη. Αποτελεί μια από τις #μεγαλύτερες Χριστιανικές γιορτές του έτους.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν σαν #έθιμο την ημέρα αυτή, να διακοσμούν και να βάφουν πολύχρωμα #αυγά. Δίνουν ως δώρο στα μικρά παιδιά σοκολατένια αυγά και μπορούν επίσης και να συμμετέχουν σε διάφορες -εκδηλώσεις – διαγωνισμούς του Πάσχα με αυγά, που διοργανώνονται σε πολλές πόλης της Αγγλίας.

 

Ας τα πάρουμε όμως τα πασχαλινά έθιμα στην Αγγλία από την αρχή….

 

1.Πηγαίνουν όλοι στην εκκλησία φορώντας τα καλά τους

Στην Αγγλία, παλιά, η παράδοση ήταν να πηγαίνουν όλοι στην εκκλησία φορώντας τα καλύτερά τους ρούχα. Ιδιαίτερα οι γυναίκες φορούσαν ειδικά καπέλα που λέγονταν πασχαλινά μπονέ. Έκαναν μία παρέλαση με αυτά τα καπέλα. Η γυναίκα με το ωραιότερο καπέλο κέρδιζε ένα έπαθλο.

 

 

 

 

2.The Easter Bunny

Χαρακτηριστική φιγούρα του Πάσχα. Τα παιδάκια πιστεύουν πως αν είναι καλά παιδιά το λαγουδάκι θα τους φέρει σοκολατένια αυγά. Βέβαια, ο Λαγός ξεκίνησε ως σύμβολο της γονιμότητας και η ρίζα του εθίμου βρίσκεται στην Γερμανία, όπου επίσης, γιορτάζεται μέχρι σήμερα.

3.Maundy Thursday – Μεγάλη Πέμπτη

Η ονομασία #maundy προέρχεται από την γαλλική λέξη mande και σημαίνει εντολή, εννοώντας την εντολή του Ιησού “love one another as I have loved you”. Η βασιλική οικογένεια αυτήν την ημέρα τιμά, χαρίζοντας χρήματα σε πολίτες μεγάλους σε ηλικία,  που ξεχώρισαν για την προσφορά τους σε  κοινωνικό έργο.

4.Θα θέλατε ένα ψωμάκι;

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι #Άγγλοι είναι αρκετά συγκρατημένοι με το φαγητό. Παραδοσιακά τρώνε ζεστά σταφιδόψωμα, τα «Hot Cross Buns», που ονομάζονται έτσι λόγω του σταυρού που φέρουν πάνω τους. Τα Hot cross buns, ένα είδος γλυκίσματος σαν τα τσουρέκια. Τρώγονται σε όλη την διάρκεια των γιορτών, αλλά κατά την παράδοση πρέπει να σερβίρονται την Μεγάλη Παρασκευή.

 

 

 

 

5.Το κυνήγι του αυγού

Το Μ.Σάββατο το βράδυ, την ώρα που τα παιδιά πάνε για ύπνο, κρύβουν σοκολατένια αυγά μέσα στο σπίτι και στον κήπο και το πρωί της Κυριακής τα παιδιά αρχίζουν το κυνηγητό του Πασχαλινού Αυγού. Τους λένε ότι τους τα έφερε ο Λαγός του Πάσχα. Με καλαθάκια στα χέρια, ψάχνουν να βρουν όσο περισσότερα γίνεται ή, ακόμα καλύτερα, το μεγαλύτερο από αυτά. Ο νικητής κερδίζει ένα σοκολατένιο αυγό ή λαγουδάκι και φυσικά … τα αυγά που μάζεψε μέσα στο καλαθάκι του!

 

 

 

Στην Επικοινωνία δε σταματάμε ποτέ την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές μας, αλλά και για όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας. Γι΄αυτό και δημιουργήσαμε διασκεδαστικά και ενδιαφέροντα ebooks. Οι μικροί μας μαθητές, μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιέχει, θα μπορέσουν να ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά.

 

Κατεβάστε Δωρεάν τα e-Books πατώντας πάνω τους!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα εκπαιδευτικά θέματα και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

 

 

 

1 + 7 =

Τελευταία Νέα

10 σημεία επιλογής φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών

10 σημεία επιλογής φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών

10 σημεία επιλογής φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών   Σε κάθε αρχή σχολικής χρονιάς μεταξύ άλλων, υπάρχει και το άγχος για το φροντιστήριο ξένων γλωσσών των παιδιών μας. Ποιο να διαλέξω; Τι να προσέξω; Είναι το κόστος το μοναδικό κριτήριο επιλογής;   Πώς λοιπόν...

Διαβάστε Περισσότερα
Varia Lecto: Πως να παραγγείλετε τα βιβλία σας

Varia Lecto: Πως να παραγγείλετε τα βιβλία σας

Φέτος, για να κάνουμε τη διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική για όλους εσάς, έχουμε κάποιες αλλαγές στο πώς θα αποκτήσετε τα βιβλία:   Μπορούμε να σας στείλουμε τη λίστα των βιβλίων και να τα προμηθευτείτε από το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο. Ή να επιλέξετε...

Διαβάστε Περισσότερα
ELT Excellence Awards 2023

ELT Excellence Awards 2023

ELT Excellence Awards 2023   Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, να βρίσκεται στη λίστα των νικητών της ELT Excellence awards από την ELT News στην κατηγορία Teaching Very Young Learners(4-6), για 3 συνεχή χρονιά!!!     2023-Teaching Very...

Διαβάστε Περισσότερα