Exam Tips for the ECCE – ECPE

από | Νοέ 30, 2018

Exam Day Tips for the ECCE – ECPE

Οι εξετάσεις Lower και Proficiency  Michigan πλησιάζουν! Σας παραθέτουμε λοιπόν μερικές  Exam Day Tips χρήσιμες συμβουλές για τους  υποψηφίους ECCE και ECPE για την ημέρα πριν τις εξετάσεις – την ημέρα των εξετάσεων αλλά και την ώρα της εξέτασης!!!

Exam Day Tips for the ECCE – ECPE!

Exam Day Tips…την ημέρα πριν τις εξετάσεις :

 • Δεν κάνω διάβασμα τις τελευταίας στιγμής

Δεν προλαβαίνουμε την τελευταία στιγμή να καλύψουμε τον όγκο της  ύλης και αυτό μόνο άγχος μπορεί να μας δημιουργήσει. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι καθ΄όλη την διάρκεια της χρονιάς για τις πραγματικές εξεταστικές συνθήκες και να περιμένουμε να μάθουμε κάτι την τελευταία στιγμή!

 • Φτιάχνω μια λίστα για τα πράγματα που θα χρειαστώ

Σημειώνουμε σε μια λίστα όλα τα πράγματα που θα χρειαστούμε την ημέρα των εξετάσεων, αλλά και κατά την διάρκεια της εξέτασης. Ετοιμάζουμε την λίστα μαζί με τα πράγματα πάνω στο γραφείο μας. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας :

 • αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας με σφραγισμένη φωτογραφία από αρμόδια επίσημη αρχή. Χωρίς κάποιο από τα παραπάνω έγγραφα δεν είναι δυνατή η είσοδος στο χώρο των εξετάσεων
 • τη σχετική απόδειξη πληρωμής εξέταστρων από την Ελληνοαμερικανική Ένωση
 • 2-3 μαλακά μολύβια
 • 1 ξύστρα
 • ένα μπουκαλάκι νερό
 • ένα ρολόι για να κοιτάτε την ώρα
 • Βρίσκω που δίνω εξετάσεις

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το εξεταστικό κέντρο, την ημερομηνία και την ώρα της εξέτασης.

 • Αποφεύγω να φάω κάτι βαρύ απέξω

Προτιμήστε να φάτε κάτι ελαφρύ στο σπίτι σας που ξέρετε ότι δεν θα σας πειράξει. Αν παρόλα αυτά φάτε κάτι απέξω να είστε σίγουροι για το μαγαζί στο οποίο θα πάτε.

 • Ετοιμάζω τα ρούχα που θα βάλω την ημέρα της εξέτασης

Έχουμε βγάλει από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα βάλουμε, για να μην χάνουμε χρόνο το πρωί. Επιλέγω κάτι χαλαρό και άνετο.

 • Ρυθμίζω το ξυπνητήρι μου στην σωστή ώρα

Βεβαιωθείτε ότι έχετε βάλει το ξυπνητήρι σας την σωστή ώρα να χτυπήσει και καλό θα ήταν να βάλουν και ένα δεύτερο οι γονείς σας για σιγουριά.

 • Κοιμάμαι νωρίς

Προσπαθούμε να κοιμηθούμε νωρίς το προηγούμενο βράδυ των εξετάσεων και να χαλαρώσουμε. Κάνουμε κάτι που μας αρέσει για να ηρεμήσουμε. Ακούμε μουσική, βλέπουμε μια ταινία, διαβάζουμε ένα βιβλίο.

Exam Day Tips …για την ημέρα των εξετάσεων :

 • Ξυπνάω νωρίς

Ξυπνάμε νωρίς, χωρίς άγχος και φροντίζουμε να φύγουμε στην ώρα μας. Την ημέρα των εξετάσεων πρέπει να είστε στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη του τεστ.

 • Τρώω ένα καλό πρωινό

Πριν φύγετε πρέπει απαραιτήτως να φάτε ένα καλό πρωινό για να σας δώσει ενέργεια. Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει και το τρώτε καθημερινά.

 • Παίρνω μαζί μου όλα τα απαραίτητα έγγραφα

Σιγουρευτείτε ότι πήρατε μαζί σας φεύγοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς και ότι άλλο  χρειαστείτε την ώρα της εξέτασης.

 • Δεν παίρνω μαζί μου :
 • κινητά τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.
 • βιβλία, σημειώσεις ή άλλα βοηθήματα.

Exam Day Tips…κατά την ώρα της εξέτασης :

 • Ακούω και ακολουθώ τις οδηγίες του εξεταστή προσεκτικά

Ακόμα και να πιστεύετε ότι αυτά που θα σας πουν οι εξεταστές τα γνωρίζετε, ακούστε προσεκτικά τις οδηγίες που θα σας δώσουν.

 • Μην έχεις άγχος

Προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται στο γραπτό μας, χωρίς άγχος, αγνοώντας οποιοδήποτε εξωτερικό ερέθισμα.

 • Πάρε βαθιές ανάσες

Κατά την διάρκεια του τεστ αν αγχωθείτε ή δεν αισθανθείτε καλά, πάρτε βαθιές ανάσες και ζητήστε να βγείτε λίγο έξω στον καθαρό αέρα. Είναι προτιμότερο να χάσετε 3-4 λεπτά, παρά να κολλήσετε και να μην μπορέσετε να συγκεντρωθείτε στο γραπτό σας. Το ίδιο να κάνετε ακόμα και αν θελήσετε να πάτε στην τουαλέτα.

Μην πιεστείτε για να κερδίσετε χρόνο.
 • Διαχειρίζομαι σωστά τον χρόνο μου

Προσπαθήστε να διαχειριστείτε το χρόνο σας όσο καλύτερα γίνεται. Μην σας πιάνει πανικός με τον χρόνο. Καλύτερα να προλάβετε τα περισσότερα και να τα γράψετε σωστά, παρά γρήγορα γρήγορα για να προλάβετε και να διακινδυνέψετε να κάνετε πολλά λάθη .

 • Στο Listening απαντάω κατευθείαν στο Answer Sheet

Το να κρατάτε σημειώσεις μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε σε αυτό που ακούτε τη δεδομένη στιγμή αντί να πανικοβληθείτε για το πόσο δύσκολο θα είναι να θυμάστε τα πάντα αργότερα. Εξοικονομήστε χρόνο όταν κρατάτε σημειώσεις – χρησιμοποιείστε σύντομες μορφές ή συντομογραφίες όποτε μπορείτε.

Να θυμάστε ότι αυτές οι σημειώσεις είναι μόνο για εσάς.
 • Δεν μένω πίσω στις ερωτήσεις

Μην αφήνετε κανένα κενό ούτε στο Listening, γιατί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να κάνετε λάθος στην αρίθμηση. Να θυμάστε ότι δεύτερο άκουσμα της εξέτασης δεν υπάρχει.

 • Μοιράζω σωστά τον χρόνο μου στο GVR – GCVR

Κατανέμετε σωστά το χρόνο σας στο GVR και στο GCVR. Δεν “κολλάμε” σε μεμονωμένες ερωτήσεις, γιατί τι νόημα έχει να βρούμε ένα σωστό και να μην προλάβουμε δέκα; Είναι προτιμότερο να επανεξετάσετε τις ερωτήσεις που αφήσατε στο τέλος, αφού έχετε τελειώσει με όλες τις υπόλοιπες. Εναλλακτικά, δώστε μία απάντηση στην τύχη και προχωρήστε στην επόμενη ερώτηση.

Δεν υπάρχει αρνητική βαθμολόγηση.

 • Διαβάζω προσεχτικά ολόκληρες τις προτάσεις

Να διαβάζετε προσεκτικά ολόκληρη την πρόταση και όχι μόνο μέχρι το κενό, η απάντηση μπορεί να σχετίζεται με τις λέξεις που ακολουθούν μετά. Μερικές φορές περισσότερες από μία απαντήσεις είναι γραμματικά σωστές, αλλά μόνο μία είναι η κατάλληλη. Περιορίζοντας τις πιθανές επιλογές απαντήσεων, αυξάνετε τις πιθανότητές σας η τελική σας επιλογή να είναι η σωστή απάντηση.

 • Διαβάζω προσεχτικά το θέμα της έκθεσης

Η προσεκτική ανάγνωση του θέματος είναι η μισή έκθεση. Βεβαιωθείτε πως έχετε κατανοήσει το θέμα και πως ότι θα γράψετε είναι σχετικό μ’ αυτό. Επιλέξτε το θέμα εκείνο για το οποίο έχετε περισσότερες ιδέες και φαίνεται πιο εύκολο να υποστηρίξετε τις απόψεις σας.

 • Κάνω ένα πρόχειρο πλάνο για το τι θέλω να γράψω

Για την έκθεση, ο διαθέσιμος χρόνος είναι μόνο 30 λεπτά, γι’ αυτό να τον αξιοποιήσετε κατάλληλα. Είναι πολύ πιο βολικό να κάνουμε 4 παραγράφους και να δίνουμε έμφαση στις δυο μεσαίες, δηλαδή σε αυτές του κυρίως θέματος. Αναλύουμε και εξηγούμε την άποψη μας χρησιμοποιώντας παραδείγματα και επιχειρήματα.

 • Κάνω έναν γρήγορο έλεγχο στο τέλος

Φροντίζουμε να μας απομείνουν 2-5 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μας, για να ελέγξουμε την γραμματική και το λεξιλόγιο μας και διορθώνουμε όπου χρειάζεται. Αν ο χρόνος τελειώσει, ολοκληρώνουμε την πρόταση μας προσπαθώντας να γράψουμε μια καταληκτική πρόταση.

Να θυμάστε ότι δεν εξετάζεται η ποιότητα και η πρωτοτυπία των ιδεών σας, αλλά η δυνατότητά σας να επικοινωνείτε αποτελεσματικά στην Αγγλική γλώσσα.
Extra Exam Day Tips για τους υποψηφίους ECCE και ECPE…:
 • Να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο γραπτό σας και να μην αφήσετε το άγχος να σας καταβάλει. Η ψυχραιμία είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σας κατά την διάρκεια της εξέτασης!
 • Πηγαίνετε στις εξετάσεις με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία!
 • Φάτε λίγο σοκολάτα πριν την εξέταση για extra ενέργεια!

Γενικότερα, θα πρέπει να θυμάστε ότι η διατήρηση της ψυχραιμίας και η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή αντιμετώπιση του ecpeecce michigan. Πηγαίνετε στις εξετάσεις έχοντας εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που σας προσέφερε η συνεργασία σας μαζί μας ,καθώς και τα χρήσιμα tips που σας αναλύσαμε. Η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία και η καλή προετοιμασία είναι σύμμαχοι σας στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των εξετάσεων.

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα εκπαιδευτικά θέματα και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

 

listening

13 + 15 =

Τελευταία Νέα

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο και παραλία Καραθώνα! Κυριακή 16 Ιουνίου 2024   Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε μια υπέροχη μονοήμερη εκδρομή που έχουμε οργανώσει στις 16 Ιουνίου, με προορισμό το μαγευτικό Ναύπλιο και την εκπληκτική Παραλία του Καραθώνα.  ...

Διαβάστε Περισσότερα
Διαγωνισμός Video Clip

Διαγωνισμός Video Clip

Διαγωνισμός Video Clip για το Τραγούδι της Επικοινωνίας!   Ετοιμαστείτε για να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας και να δείξετε το ταλέντο σας! Το φροντιστήριο μας διοργανώνει έναν συναρπαστικό διαγωνισμό video clip με θέμα το "Τραγούδι της Επικοινωνίας"!  ...

Διαβάστε Περισσότερα
Passive voice – Causative

Passive voice – Causative

Passive voice   Χρησιμοποιούμε παθητική φωνή για να μιλήσουμε για το αντικείμενο (πρόσωπο ή πράγμα) που δέχεται μία πράξη.   Στην παθητική φωνή θυμόμαστε 2 βασικούς κανόνες:   Το αντικείμενο γίνεται υποκείμενο, το υποκείμενο ποιητικό αίτιο.   John...

Διαβάστε Περισσότερα