Εξετάσεις γλωσσομάθειας με self test και μέτρα προστασίας.

από | Απρ 21, 2021

Εξετάσεις γλωσσομάθειας

Υπουργείο Παιδείας: Επιτρέπονται οι εξετάσεις γλωσσομάθειας με self test και μέτρα προστασίας.

Η αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα και τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης θα γίνει με τη διενέργεια εξετάσεων, οι οποίες είχαν «παγώσει» για μήνες, όπως αυτές της Γλωσσομάθειας και Πιστοποίησης Δεξιοτήτων.

Την επιστροφή προς την κανονικότητα και τη δια ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης, προανήγγειλε το υπουργείο Παιδείας. Επιτρέπει σιγά-σιγά τη διενέργεια εξετάσεων, που είχαν «παγώσει», όπως αυτές της Γλωσσομάθειας. Πάντα όμως με την προϋπόθεση της βεβαίωσης αρνητικού self test.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε ανακοίνωσή της με τίτλο «Βήματα επιστροφής προς την κανονικότητα, οδηγίες από το ΙΕΠ για την επιστροφή στις τάξεις» ανακοίνωσε ότι:

“Με σταθερό γνώμονα την επιδίωξη της δια ζώσης επαναλειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών με όρους προστασίας και ασφάλειας για τη δημόσια και ατομική υγεία, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και οι συνεργαζόμενοι φορείς καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα να μεταβεί ομαλά στη νέα κανονικότητα, σε συνθήκες αλληλεγγύης, αμοιβαιότητας και υποστήριξης”.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκαν τα εξής για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας :

Επιτρέπεται η διεξαγωγή κάθε είδους εξετάσεων! Μέσα σε αυτές είναι και οι εξετάσεις γλωσσομάθειας. Επίσης η πιστοποίηση δεξιοτήτων, τηρουμένων των μέτρων προστασίας και πρόληψης όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Ο συχνός καθαρισμός των χεριών με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα. O καθαρισμός αιθουσών, επιφανειών και εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση. Η εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού των αιθουσών.

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 1558/17-4-2021) ορίζει ότι η είσοδος στο εξεταστικό κέντρο επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη χειρόγραφης βεβαίωσης αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self test). Αυτό πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την εξέταση ή άλλου τύπου διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR test) που πραγματοποιείται έως και 72 ώρες πριν την εξέταση, η οποία υπογράφεται από τον εξεταζόμενο ή τον γονέα/κηδεμόνα του εάν πρόκειται για ανήλικο. Η δαπάνη για τον αυτοδιαγνωστικό ή τον διαγνωστικό έλεγχο βαρύνει τον εξεταζόμενο.

Όμοια υποχρέωση υφίσταται για τους φορείς διοργάνωσης των εξετάσεων/εξεταστικά κέντρα. Επίσης αφορά στο κάθε είδους προσωπικό που απασχολείται με φυσική παρουσία κατά τη διενέργεια των εξετάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα επιτρεπόταν η διεξαγωγή εξετάσεων (συμπεριλαμβανομένων και εξετάσεων γλωσσομάθειας) μόνο για τελειόφοιτους μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ή αποφοίτους, οι οποίες απαιτούνταν από Πανεπιστήμια του εξωτερικού για την εισαγωγή υποψηφίων στο Β’ εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2020-2021 ή για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

6 + 8 =

Τελευταία Νέα

Αποκριάτικο Γλέντι

Αποκριάτικο Γλέντι

Η οικογένεια της Επικοινωνίας έχει την χαρά να σας προσκαλέσει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 & ώρα 14:00 στο Μεζεδοπωλείο Άγρα Λέσβου στο άνω Γαλάτσι, για να διασκεδάσουμε αποκριάτικα με άφθονα φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.   Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί...

Διαβάστε Περισσότερα