Η Επικοινωνία πάει Αράχωβα!

από | Μαρ 12, 2023

Η Επικοινωνία πάει Ολοήμερη εκδρομή στη γραφική Αράχωβα!

 

”Η ονειρική αλπική πλευρά του Παρνασσού.”

 

Μονοήμερη Οδική Εκδρομή με προορισμό τη γραφική Αράχωβα-Αγόριανη. Είτε λευκή, είτε στα πράσινα της… είτε κατάμεστη από κόσμο, είτε πιο ήσυχη, η Αράχωβα, δεν αποτελεί τυχαία πρώτη επιλογή για μια ολοήμερη αποδράση.

 

Ελάτε να την εξερευνήσουμε παρέα και να περάσουμε καταπληκτικά μικροί και μεγάλοι!!

 

 

Αραχωβα

 

 

Αναχώρηση στις 07:00 π.μ. μπροστά από Σκλαβενίτη Γαλατσίου! Κατά τη διαδρομή μας θα έχουμε σύντομη στάση για ξεκούραση και θα συνεχίσουμε για τον προορισμό μας την πανέμορφη Αράχωβα.

 

Ο κεντρικός δρόμος της Αράχωβας, από το Ρολόι μέχρι και τη διασταύρωση προς Δελφούς και το χιονοδρομικό κέντρο, συγκεντρώνει όλη τη ζωή: τα μαγαζιά, την περατζάδα, τις ταβέρνες και τα καφέ.

 

 

Αραχωβα

 

 

Στον ελεύθερό χρόνο μας, μπορούμε να επισκεφθούμε τον Πύργο με το Ρολόι χτισμένο σε απόκρημνο βράχο (σήμα κατατεθέν της Αράχωβας). Δίπλα στον βράχο, βρίσκεται ο Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου καθώς και το παλιό Δημοτικό Σχολείο που σήμερα έχει ανασκευαστεί και λειτουργεί Λαογραφικό Μουσείο. Μπορούμε επίσης να επισκεφθούμε, αφού ανεβούμε 264 σκαλοπάτια, τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, χτισμένο το 1676 σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της Αράχωβας. Στο προαύλιο του ναού βρίσκεται το μνημείο με το κανόνι-λάφυρο από την ιστορική μάχη της Αράχωβας, οι ιστορικές πολεμίστρες καθώς και το μνημείο του Γ. Καραϊσκάκη. Στα γραφικά σοκάκια, τις πλατείες και τις ταβέρνες της Αράχωβας θα απολαύσουμε τις βόλτες, τον καφέ και θα δώσουμε ραντεβού για να ξεκινήσουμε για το χωριό της Αγόριανης!

 

 

 

 

Συνεχίζουμε για το χωριό της Αγόριανης, το απόλυτο αλπικό τοπίο του Παρνασσού!  ‘Ένα τοπίο γεμάτο πηγές, πλατάνια, φτελιές και έλατα, με θέα στο Καλλίδρομο. Το χωριό της Αγόριανης, ονομάζεται επισήμως και Επτάλοφος, όνομα που δηλώνει τη θέση του πάνω σε επτά λόφους, σε υψόμετρο που φτάνει ως και τα 1.100 μ. στις βορειοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού. Κατά την παραμονή μας στο πανέμορφο χωριό της Αγόριανης, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον υπέροχο καταρράκτη της που µε τα γάργαρα νερά του, που κυλούν ασταμάτητα, δίνει µια ξεχωριστή νότα στο χωριό.

 

 

 

 

Η όμορφη πλακόστρωτη πλατεία με τις ταβέρνες και τα πανύψηλα πλατάνια, είναι κλασική αφετηρία για τις διαδρομές των επισκεπτών. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες, μεσημεριανό γεύμα κλπ. Κι έπειτα επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

 

Ελάτε να εξερευνήσουμε παρέα, όλη η οικογένεια της Επικοινωνίας, την Αράχωβα και την Αγόριανη και να περάσουμε καταπληκτικά!!

 

 

Ώρα Αναχώρησης μπροστά από Σκλαβενίτη Γαλατσίου,  7:30 το πρωί

Τιμή εκδρομής: 15€/άτομο

 

 

Αραχωβα

 

 

Τα χρήματα για την εκδρομή θα πρέπει να τα έχουμε μαζέψει μέχρι τις 27/03/2023 και να μαζευτούμε τουλάχιστον 40 άτομα για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή!

 

 

Αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μας.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210.21.39.438 Κινητό τηλέφωνο: 69.72.73.73.72 e-mail: info@epikinonia-school.gr

 

 

 

5 + 12 =

Τελευταία Νέα

Popular Education Abbreviations

Popular Education Abbreviations

Μυστικά της Συντομογραφίας: Εκπαιδευτικές Διαδρομές στα Αγγλικά!   Καθώς βαδίζουμε στην εκπαιδευτική μας πορεία, συναντάμε ένα πλήθος από συντομογραφίες που συχνά μας φαίνονται σαν ένας άλλος κώδικας. Ξέρατε ότι υπάρχουν συντομογραφίες στα αγγλικά που μπορούν να...

Διαβάστε Περισσότερα
Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον τρόπο που λέμε την χρονολογία στα Αγγλικά και θα προσπαθήσω να σου δώσω παραδείγματα έτσι ώστε να σε βοηθήσω να το καταλάβεις πρακτικά και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διαβάσεις ένα έτος να μην κολλήσεις!!!     Οι...

Διαβάστε Περισσότερα