Αγγλικά και Έκθεση: 15 τρόποι για να γράψεις καλύτερα

από | Μάι 18, 2022

Δίνεις εξετάσεις Αγγλικών? Τότε σίγουρα το Writing σε απασχολεί και σε αγχώνει ιδιαίτερα!

 

Αν πραγματικά θέλεις να γράφεις μια καλή και σωστά δομημένη έκθεση, η οργάνωση της δουλειάς σου είναι το σημαντικότερο μέρος της προετοιμασίας σου, καθώς και η καθημερινή μελέτη!

 

Και επειδή οι εξετάσεις πλησιάζουν, σας παραθέτουμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για την Παραγωγή γραπτού λόγου (Writing), ώστε να επιτύχεις τον στόχο σου!Πάμε να τα δούμε αναλυτικά?

 

 

 

 

Χρήσιμα Tips για το Writing.

 

 1. Αφιερώνουμε λίγα λεπτά επιλέγοντας το θέμα που έχουμε τις περισσότερες ιδέες και δημιουργούμε μια λίστα με ιδέες που αισθανόμαστε ο,τι μπορούμε να τις επεκτείνουμε καλύτερα παρουσιάζοντας μια ισορροπημένη άποψη.
 2. Η προσεκτική ανάγνωση του θέματος είναι η μισή έκθεση. Βεβαιωθείτε πως έχετε κατανοήσει το θέμα και πως ότι γράφετε είναι σχετικό μ’ αυτό.
 3. Είναι πολύ πιο βολικό να κάνουμε 4 παραγράφους και να δίνουμε έμφαση στις δυο μεσαίες, δηλαδή σε αυτές του κυρίως θέματος.
 4. Η έκθεσή σου θα πρέπει να αποτελείται από 4 παραγράφους τουλάχιστον, συμπεριλαμβανομένων μια παράγραφο εισαγωγής και μια για το συμπέρασμα.
 5. Αναλύουμε και εξηγούμε την άποψη μας χρησιμοποιώντας παραδείγματα.
 6. Συνοψίζουμε με ότι έχουμε ήδη δηλώσει στην παράγραφο 2 και 3 και δηλώνουμε σαφώς την άποψή μας χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.
 7. Χρησιμοποιούμε επίσημο λεξιλόγιο, όχι δηλαδή λεξιλόγιο που θα χρησιμοποιούσαμε στην καθημερινή μας επικοινωνία.
  Δεν χρησιμοποιούμε συντομογραφίες και σύντομους τύπους, π.χ. cannot και όχι can’t
 8. Χρησιμοποίησε επίσημο ύφος, π.χ. απρόσωπη σύνταξη, παθητική φωνή, αντιστροφή, εναντίωση, έμφαση. Δίνουν επίσημο τόνο και δείχνουν πως ξέρουμε να χειριζόμαστε την γλώσσα.
 9. Χρησιμοποιούμε συνδετικές λέξεις και εκφράσεις, π.χ. to begin with, furthermore, moreover, as a result, all in all κλπ. Αυτά βοηθούν στην οργάνωση της έκθεσης αλλά και στην ομαλή συνέχεια και συνοχή της.
 10. Γράφουμε σε blocked paragraphs, δηλαδή ξεκινάμε από την άκρη της σελίδας και αφήνουμε κενή γραμμή ανάμεσα στις παραγράφους. Έτσι οι παράγραφοι είναι ευδιάκριτα χωρισμένες και το κείμενό σας θα είναι ευανάγνωστο.
 11. Φροντίζουμε να μας απομείνουν 2-5 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος μας, για να ελέγξουμε την γραμματική και το λεξιλόγιο μας και διορθώνουμε όπου χρειάζεται.
 12. Αν ο χρόνος τελειώσει, ολοκληρώνουμε την πρόταση μας προσπαθώντας να γράψουμε μια καταληκτική πρόταση.
 13. Να παραμείνετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στο γραπτό σας και να μην αφήσετε το άγχος να σας καταβάλει. Η ψυχραιμία είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος σας κατά την διάρκεια της εξέτασης!
 14. Το κλειδί για να φτάσετε στο σημείο να γράφετε καλές εκθέσεις εντός του προβλεπόμενου χρόνου, είναι η σωστή καθοδήγηση και η εξάσκηση.
 15. Ένα βασικό tip που αφορά στην προετοιμασία σας, είναι να μην γράφετε πολλές εκθέσεις μαζεμένες. Γράφοντας πολλές εκθέσεις μαζί κάνετε επανειλημμένα τα ίδια λάθη, τα οποία ακριβώς λόγω της επανάληψης τα μαθαίνεις ως σωστά! Περιμένετε να διορθωθεί κάθε σας έκθεση, για να διαβάσετε τα λάθη σας πριν γράψετε την επόμενη.

 

 

 

 

Γενικότερα, θα πρέπει να θυμάστε ότι η διατήρηση της ψυχραιμίας και η σωστή διαχείριση του χρόνου είναι δύο παράγοντες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην επιτυχή αντιμετώπιση της παραγωγής γραπτού λόγου – έκθεση.

Η αυτοπεποίθηση, η αισιοδοξία και η καλή προετοιμασία είναι σύμμαχοι σας στις απαιτήσεις και τις ιδιαιτερότητες των εξετάσεων.

 

Κατεβάστε Δωρεάν το Ebook –  Tips For Writing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Επικοινωνία, δε σταματάμε ποτέ την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές μας , αλλά και για όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας. Αν θέλεις και εσύ να μην χάνεις κανένα νέο αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που αφορά την εκμάθηση ξένων γλωσσών, δεν έχεις παρά να εγγραφείς δωρεάν στο Newsletter μας!

 

 

 

3 + 2 =

Τελευταία Νέα

10 σημεία επιλογής φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών

10 σημεία επιλογής φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών

10 σημεία επιλογής φροντιστηρίου Ξένων Γλωσσών   Σε κάθε αρχή σχολικής χρονιάς μεταξύ άλλων, υπάρχει και το άγχος για το φροντιστήριο ξένων γλωσσών των παιδιών μας. Ποιο να διαλέξω; Τι να προσέξω; Είναι το κόστος το μοναδικό κριτήριο επιλογής;   Πώς λοιπόν...

Διαβάστε Περισσότερα
Varia Lecto: Πως να παραγγείλετε τα βιβλία σας

Varia Lecto: Πως να παραγγείλετε τα βιβλία σας

Φέτος, για να κάνουμε τη διαδικασία πιο εύκολη και αποτελεσματική για όλους εσάς, έχουμε κάποιες αλλαγές στο πώς θα αποκτήσετε τα βιβλία:   Μπορούμε να σας στείλουμε τη λίστα των βιβλίων και να τα προμηθευτείτε από το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο. Ή να επιλέξετε...

Διαβάστε Περισσότερα
ELT Excellence Awards 2023

ELT Excellence Awards 2023

ELT Excellence Awards 2023   Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, να βρίσκεται στη λίστα των νικητών της ELT Excellence awards από την ELT News στην κατηγορία Teaching Very Young Learners(4-6), για 3 συνεχή χρονιά!!!     2023-Teaching Very...

Διαβάστε Περισσότερα