The Little Prince – Movie Night

από | Νοέ 22, 2020

Movie Night Παρασκευή 27/11/2020

The Little Prince

Έχει παρατηρηθεί, ότι οι μαθητές, κάθε ηλικίας, δίνουν μεγαλύτερη προσοχή σε μία μαθησιακή δραστηριότητα όταν αυτή παρουσιάζεται μέσω ενός video ή μέσω διάδρασης, ειδικά στις ξένες γλώσσες! Και αυτό γιατί τους παρέχονται ευκαιρίες για τη χρήση της γλώσσας στο φυσικό της πλαίσιο. Μαθαίνουν ενώ διασκεδάζουν, ενώ ταυτόχρονα, έχουν πολλές ευκαιρίες να εξασκήσουν την γλώσσα και να καταλάβουν τη χρήση της.

Τα οπτικοακουστικά μέσα συμβάλλουν στη μετάδοση της γνώσης και συνεπώς αποτελούν αναπόσπαστο εργαλείο για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.  Όλοι οι παραπάνω τρόποι που αναφέραμε, όχι μόνο θα σας βοηθήσουν  να αναπτύξετε το λεξιλόγιό και τη γραμματική σας, αλλά να βελτιώσετε την προφορά σας και τις δεξιότητες ακρόασης σας.

Η οικογένεια της Επικοινωνίας έχει προγραμματίσει Movie Night live για τους μαθητές της και όχι μόνο. Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 18:00 – 20:00.

Η ταινία που θα προβάλουμε είναι The Little Prince – “Ο Μικρός Πρίγκιπας” στην αγγλική της έκδοση.

Πρόκειται για ένα βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σεν Εξπερύ, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 250 γλώσσες. Είναι το τρίτο παγκοσμίως σε ζήτηση, που εξακολουθεί να περνάει από γενιά σε γενιά 72 χρόνια έπειτα από το έτος της πρώτης του έκδοσης. Ένα βιβλίο που αγαπιέται παντοτινά από τους αναγνώστες του. Ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα και πολυαγαπημένα μυθιστορήματα, γνωστό για τα διδάγματα που θέλει να περάσει μέσα από την ιστορία ενός αεροπόρου, ο οποίος πέφτοντας με το σκάφος του σε μια έρημο θα συναντήσει ένα μικρό αγόρι με τον οποίο θα γίνουν φίλοι, ανακαλύπτοντας μαζί τις θεμελιώδες αξίες της ζωής.

Ο Μαρκ Όσμπορν διασκευάζει το εμβληματικό αριστούργημα του Αντουάν ντε Σεν Εξπερί “Ο Μικρός Πρίγκηπας”. Το διάσημο βιβλίο του Αντουάν Σαιντ-Εξιπερύ, μεταφέρθηκε σε μια διαφορετική εκδοχή στην μεγάλη οθόνη από τον αμερικανό σκηνοθέτη Μαρκ Όσμπορν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία πατώντας το παρακάτω link έχοντας κατεβάσει πρώτα το πρόγραμμα zoom.

Πατήστε πάνω στην εικόνα της ταινίας για να την παρακολουθήστε.The Little Prince

 

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τους μαθητές, σε όποιο επίπεδο πάνω στην γλώσσα και αν βρίσκονται. Είτε είσαι αρχάριος είτε προχωρημένος σε μία γλώσσα, ο καθηγητής σου θα είναι εκεί για να σε υποστηρίξει και να σε εμψυχώσει προτείνοντας σου περιεχόμενο σχετικό με το επίπεδο, τα ενδιαφέροντα και τους στόχους σου.

 

Εμείς σας προτείνουμε ένα worksheet βασισμένο στην ταινία The Little Prince, για να ενδυναμώσετε τις γνώσεις σας! Μπορείτε να το κατεβάσετε αμέσως μετά την προβολή της ταινίας και να κάνετε παραπάνω εξάσκηση στα Αγγλικά σας. The Little PrinceΑν έχετε οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2102139438info@epikinonia-school.gr – Κινητό και Viber 6972737372 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας να σας καλέσουμε εμείς.

12 + 2 =

Τελευταία Νέα

Χρόνοι ρημάτων στα Αγγλικά

Χρόνοι ρημάτων στα Αγγλικά

Οι χρόνοι των ρημάτων στην Αγγλική γλώσσα.   TENSES   Η εκμάθηση των χρόνων των Αγγλικών είναι ένα μεγάλο κομμάτι για την επικοινωνία στα Αγγλικά. Για την ακρίβεια πολλοί είναι οι μαθητές που διστάζουν να προβούν στην παραγωγή γραπτού, αλλά και προφορικού...

Διαβάστε Περισσότερα
Η Επικοινωνία πάει Αράχωβα!

Η Επικοινωνία πάει Αράχωβα!

Η Επικοινωνία πάει Ολοήμερη εκδρομή στη γραφική Αράχωβα!   ''Η ονειρική αλπική πλευρά του Παρνασσού.''   Μονοήμερη Οδική Εκδρομή με προορισμό τη γραφική Αράχωβα-Αγόριανη. Είτε λευκή, είτε στα πράσινα της... είτε κατάμεστη από κόσμο, είτε πιο ήσυχη, η...

Διαβάστε Περισσότερα
All Simple Tenses in English

All Simple Tenses in English

Η εκμάθηση των χρόνων της Αγγλικής γλώσσας είναι ένα μεγάλο κομμάτι για την επικοινωνία στα Αγγλικά. Για την ακρίβεια πολλοί είναι οι μαθητές που διστάζουν να προβούν στην παραγωγή γραπτού, αλλά και προφορικού λόγου, γιατί νιώθουν ανασφαλείς, επειδή «δεν ξέρουν τους...

Διαβάστε Περισσότερα