Η αξία των online μαθημάτων

από | Ιούν 9, 2020

Online Μαθήματα

Πολλές φορές οι ραγδαίες εξελίξεις της καθημερινότητας, καθώς και κάποιοι απρόβλεπτοι παράγοντες, μας αναγκάζουν να εισαγάγουμε νέες μεθόδους διδασκαλίας στην εκπαίδευση.

Online μαθήματα ή αλλιώς εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είναι μερικές από τις ορολογίες που ακούσαμε πολύ τους τελευταίους μήνες και που χρειάστηκε να συμμετέχουμε ενεργά όλοι μας!!!

Είναι όμως η αξία των online μαθημάτων ίση με την παραδοσιακή διδασκαλία στην αίθουσα;

Μπορεί η τεχνολογία να αντικαταστήσει την παραδοσιακή διδασκαλία;

Η τεχνολογία, λοιπόν, μπορεί να αναπαραστήσει την παραδοσιακή διδασκαλία στην αίθουσα. Δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον, το οποίο προάγει την συνεχή εξέλιξη και την υψηλής ποιότητας επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών. Δίνοντας σε όλους την ευκαιρία να αισθανθούν μέλος ενός συνόλου, να μαθαίνουν και να δουλεύουν μαζί, ακόμα κι αν βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο με κοινό στόχο –πάντα- τη μάθηση.

Η ανάπτυξη των online μαθημάτων διευρύνεται συνεχώς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι παρέχονται πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραδοσιακή μάθηση, όχι μόνο για τον εκπαιδευόμενο, αλλά και για τον εκπαιδευτή και την παροχή του εκπαιδευτικού περιεχομένου.

 

1 + 10 =

Τελευταία Νέα

Κουκλοθέατρο – “Οι Περιπέτειες του Χέρμαν”

Κουκλοθέατρο – “Οι Περιπέτειες του Χέρμαν”

"Οι Περιπέτειες του Χέρμαν" Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στις 19:00 στην Αστέρων 13, όπου ο Χέρμαν με τις Περιπέτειες του θα ζωντανέψουν σε μια παράσταση Κουκλοθέατρου, από τη συγγραφέα των βιβλίων Μαρία Κουρμπάνη!   Είμαστε...

Διαβάστε Περισσότερα