7 τρόποι για να μη σκέφτεσαι στα Ελληνικά

από | Φεβ 23, 2023

Το να μάθεις Αγγλικά απαιτεί δράση. Μπορεί να ξέρεις όλες τις σωστές συμβουλές, αλλά αν δεν αρχίσεις να κάνεις πράγματα, δεν θα πετύχεις τίποτε. Είναι γεγονός ότι αν θες να μάθεις σωστά αγγλικά θα πρέπει να αλλάξεις κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητα σου.

 

“δεν μπορώ να μιλήσω καλά Αγγλικά….!!!

Πως μπορώ να αποκτήσω αυτοπεποίθηση Και αν υπάρχουν tips…?

Πως μπορώ να Μην χρησιμοποιώ τον ελληνικό τρόπο σκέψης…?

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος σκέψης….?”

 

 

Ιδού μερικά παραδείγματα από πράγματα που θα πρέπει να κάνεις:

 

1) Βγες για περίπατο στο δρόμο και σχημάτισε απλές Αγγλικές προτάσεις στο μυαλό σου (να μιλάς με τον εαυτό σου στα Αγγλικά για πράγματα που βλέπεις γύρω σου).

Όταν χρησιμοποιείς τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή είσαι επιβάτης σε αυτοκίνητο, οι εικόνες εναλλάσσονται. Αν αρχίσεις να τις περιγράφεις, όχι μόνο βρίσκεις κάτι να κάνεις αλλά παραμένεις σε εγρήγορση.

 

Το καλό με τις περιγραφές των εικόνων που βλέπεις είναι ότι μπορείς να τις προσαρμόσεις σε οποιοδήποτε επίπεδο γνώσης Αγγλικών.

 

Στόχος της άσκησης αυτής είναι να σε βοηθήσει να εξασκηθείς στη ροή του λόγου και το λεξιλόγιο. Θα βελτιώσεις επίσης την ικανότητά σου να περιγράφεις μέρη και καταστάσεις στα Αγγλικά.

 

 

2) Προσπάθησε να περιβάλλεσαι από τα Αγγλικά όσο περισσότερο γίνεται.

Αν έχεις έτοιμο υλικό μελέτης είναι πολύ πιο πιθανό να βρεις τελικά τον χρόνο να μελετήσεις. Αν ορίσεις ως αρχική σελίδα του browser που χρησιμοποιείς έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο και αν γεμίσεις την αρχική σελίδα σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σελίδες και ομάδες στα Αγγλικά, θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείς στα αγγλικά και ουσιαστικά να σου γίνει συνήθεια χωρίς καν να το αντιληφθείς.

 

 

3) Όρισε χρονικούς στόχους.

Τις πιο πολλές φορές είναι πιο πιθανό να καταφέρω να ενσωματώσω 15 λεπτά μελέτης στον χρόνο μου από το να καταφέρω να διαβάσω ένα ολόκληρο άρθρο, κάτι που μπορεί να δυσκολεύει ακόμα και τους μαθητές προχωρημένου επιπέδου. Οι στόχοι αυτοί μπορεί επίσης να αφορούν τη συχνότητα – για παράδειγμα μπορείτε να βάλεις στόχο να κάνεις επανάληψη στο λεξιλόγιο τρεις φορές την εβδομάδα.

 

Για παράδειγμα, κάποιοι από τους στόχους σου μπορεί επίσης να είναι:

να προσπαθήσεις να ακούς πέντε λεπτά από το αγαπημένο σου podcast ή audiobook στα Αγγλικά κάθε μέρα να αποθηκεύεις ένα e-Book στα Αγγλικά στο τηλέφωνο ή το tablet σου και να προσπαθείς να διαβάζεις 10–15 λεπτά την ημέρα.

 

 

 

 

4) Μη χρησιμοποιείς αγγλο-ελληνικό λεξικό.

Υπάρχουν online πάρα πολλά καλά αγγλικά σημασιολογικά λεξικά. Αρκεί να πατήσεις στην αναζήτηση dictionary, ή την λέξη και μετά definition.

Το κέρδος είναι πως μαθαίνεις συνώνυμα και ενισχύεις το λεξιλόγιο σου . Όσο περνάει ο καιρός δεν θα ψάχνεις την λέξη που σκέφτεσαι στα Ελληνικά. Θα σου έρχεται πιο γρήγορα μία αγγλική λέξη!

 

 

5) Εξιστόρησε την ημέρα σου

Κάθε απόγευμα, νοερά ή δυνατά προσπάθησε να λες στα Αγγλικά τι συνέβη μέσα στην μέρα με λεπτομέρειες.  Όταν σου έρχεται να πεις φράσεις ή λέξεις που θα έλεγες στα Ελληνικά, περιέφρασσε τες. Πες το αλλιώς και σημείωσε την ελληνική φράση που σου έλλειπε.

Στην συνέχεια ψάξε παντού την μετάφραση και έτσι σύντομα θα έχεις όλες τις φράσεις που είναι σημαντικές στην καθημερινότητα σου. Εάν μπορείς να μιλήσεις στα Αγγλικά για ότι κάνεις και ότι σε αφορά, είσαι σε πάρα πολύ καλό δρόμο.

 

 

6) Μάθε πολύ καλά γραμματική και σύνταξη!!!

Κανείς δεν έχει όρεξη για γραμματική αλλά η σειρά των λέξεων είναι εντελώς διαφορετική από γλώσσα σε γλώσσα. Η σειρά των λέξεων στην πρόταση παίζει σπουδαίο ρόλο στο νόημα.

 

Απλό παράδειγμα: Irini chased the cat / The cat chased Irini.

Με την εξάσκηση της σύνταξης των Αγγλικών, θα μπορέσεις να σκέφτεσαι τις λέξεις αυτόματα και να βγάζουν αμέσως νόημα.

 

 

7) Μάθε Αγγλικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις (functional English).

Έτσι θα είσαι έτοιμος σε κάθε περίσταση. Για παράδειγμα δοκίμασε τους διαλόγους και μάθε όλες τις φράσεις για:

  • φιλίες και σχέσεις.
  • Χρήσιμο λεξιλόγιο της κουζίνας στα Αγγλικά!
  • Computer Vocabulary- Χρήσιμο λεξιλόγιο
    μέρος!
  • Ταξιδεύοντας με αεροπλάνο!
  • Παραγγέλνοντας σε ένα εστιατόριο κτλ

 

 

 

 

 

 

12 + 11 =

Τελευταία Νέα

Popular Education Abbreviations

Popular Education Abbreviations

Μυστικά της Συντομογραφίας: Εκπαιδευτικές Διαδρομές στα Αγγλικά!   Καθώς βαδίζουμε στην εκπαιδευτική μας πορεία, συναντάμε ένα πλήθος από συντομογραφίες που συχνά μας φαίνονται σαν ένας άλλος κώδικας. Ξέρατε ότι υπάρχουν συντομογραφίες στα αγγλικά που μπορούν να...

Διαβάστε Περισσότερα
Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον τρόπο που λέμε την χρονολογία στα Αγγλικά και θα προσπαθήσω να σου δώσω παραδείγματα έτσι ώστε να σε βοηθήσω να το καταλάβεις πρακτικά και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διαβάσεις ένα έτος να μην κολλήσεις!!!     Οι...

Διαβάστε Περισσότερα