Ρομποτική

Μαθήματα Ρομποτικής
για παιδιά
Νηπιαγωγείου, Δημοτικού
και Γυμνασίου!

Η Ρομποτική είναι ο κλάδος της επιστήμης που μελετά τις μηχανές εκείνες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εκτέλεση μιας εργασίας, η οποία συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Με απλά λόγια, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί ρομπότ για διάφορες εργασίες, όμως αυτός παίρνει τις αποφάσεις και δίνει τις εντολές.

Πως όμως αυτό μπορούν οι εκπαιδευτικοί να το εντάξουν στο πρόγραμμα σπουδών τους;

Τα ρομπότ που χρησιμοποιούμε στην εκπαίδευση είναι πολύ απλά ώστε να είναι εύκολα στην διαχείριση από όλα τα παιδιά. Το παιδί μέσα από τα μαθήματα της ρομποτικής πρέπει από μόνο του να χτίζει τη γνώση και να εφαρμόζει βασικούς κανόνες κατασκευής και προγραμματισμού. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο και περίπλοκο, όμως δεν είναι!

Η Ρομποτική είναι ένα μάθημα μέσω του οποίου η μάθηση επέρχεται μέσα από το παιχνίδι.

Επομένως στόχος των μαθημάτων είναι η ενσωμάτωση του παιχνιδιού στην εκπαιδευτική διαδικασία, δίνοντας τη δυνατότητα στο μαθητή να διασκεδάσει και να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του!

Βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια! 

Αλλάζουμε τον κόσμο με τα χέρια!

Early Learning

Ρομποτική για μαθητές Προνηπίου – Νηπίου

Ενθαρρύνουμε τη Μάθηση μέσα από το Παιχνίδι

Χρησιμοποιούμε το παιχνίδι για να προσφέρουμε στους μαθητές της προσχολικής ηλικίας τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της Ρομποτικής!

Πρακτικές και συναρπαστικές δραστηριότητες εξάπτουν τη παιδική περιέργεια και προάγουν την αγάπη και τη θέληση για νέες ανακαλύψεις. Παράλληλα αναπτύσσουν τις απαραίτητες κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες!

Primary Learning

Ρομποτική για Μαθητές Δημοτικού

Εμπνέουμε την Δια Βίου Μάθηση

Προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Δημοτικού να εξερευνήσουν βασικές έννοιες STEM και να τις συνδυάσουν με τις εμπειρίες τους.

Αναπτύσσουμε την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, τη κριτική σκέψη αλλά και τη Δια Βίου Μάθηση μέσα από διασκεδαστικές και συναρπαστικές δραστηριότητες.

Secondary Learning

Ρομποτική για μαθητές Μαθητές Γυμνασίου

Αναπτύσσουμε Δεξιότητες για κάθε Πρόκληση

Προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Γυμνασίου να δημιουργήσουν τις δικές τους εξελιγμένες κατασκευές.

Αναπτύσσουμε την επιστημονική διαίσθηση, τη μηχανική, την ανάλυση δεδομένων, έτσι ώστε μέσα από τα μαθήματα STEM που διδάσκονται σήμερα, να εξελιχθούν σε πετυχημένους ψηφιακούς πολίτες του αύριο.

Blog

To blog της Επικοινωνίας γεμάτο με νέα για τις δραστηριότητές μας, εκπαιδευτική επικαιρότητα, συμβουλές και tips για την εκμάθηση ξένων γλωσσών, χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ανακοινώσεις

Όλα τα τελευταία νέα του φροντιστηρίου και οι ανακοινώσεις που αφορούν το χώρο της εκπαίδευσης και τους μαθητές μας.

Student of the month!

Student of the month! Συμμετέχουμε όλοι με ένα κοινό στόχο! Να είμαστε ο επόμενος Student of the month! Η διαδικασία απλή! Κερδίζω stickers στο νέο μας award board με τους παρακάτω τρόπους: 1. Φέρνω Project και το παρουσιάζω! 2. Φέρνω μια κατασκευή από το multibook...

Φιλανθρωπικό Christmas Workshop 4/12/2021

Φιλανθρωπικό Christmas Workshop Η οικογένεια της Επικοινωνίας διοργανώνει για Καλό Σκοπό - Christmas Workshop το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00-18:30, για να ενισχύσει τον Σύλλογο Α.Μ.Ε.Α. Γαλατσίου ΖΩΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ! Στο πνεύμα των εορτών που πλησιάζουν,...

1 + 9 =