Υβριδική Διδασκαλία vs Διδασκαλία στην Αίθουσα vs Online Διδασκαλία

από | Αυγ 9, 2022

Εισαγωγή

 

Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι είναι η Υβριδική Διδασκαλία και πως μπορούν τα παιδιά μας να επωφεληθούν από αυτή έτσι ώστε να μάθουν ξένες γλώσσες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Τι είναι η Υβριδική Διδασκαλία

 

Υβριδική Διδασκαλία είναι η διαδικασία κατά την οποία το μάθημα το παρακολουθούν μαθητές που είναι ταυτόχρονα και στην αίθουσα αλλά και στο σπίτι τους online δηλαδή διαδικτυακά.

 

Αν μία τάξη έχει για παράδειγμα οκτώ άτομα, κάποια από αυτά θα είναι στην αίθουσα και θα παρακολουθούν το μάθημα από κοντά ενώ κάποια άλλα θα είναι στο σπίτι τους και θα παρακολουθούν το μάθημα διαδικτυακά.

 

Όλοι θα βλέπουν το διαδραστικό πρόγραμμα στο οποίο θα μοιραζόμαστε το μάθημα και φυσικά ο ένας τον άλλον.

 

Ποιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την Υβριδική Διδασκαλία

 

Την υβριδική διδασκαλία την χρησιμοποιούν διαφορετικές κατηγορίες μαθητών για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους.

 

Αρχικά έχουμε τους μαθητές οποίοι παρακολουθούν τα μαθήματα κατάβαση στην αίθουσα και κάποιες φορές χρειάζεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα διαδικτυακά – online.

 

Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν είναι οι ίδιοι κρούσματα Covid αλλά δεν έχουν συμπτώματα ή έχουν έρθει σε στενή επαφή με άλλα άτομα που είναι κρούσματα ή για τους δικούς τους λόγους θέλουν να αποφύγουν την μετακίνηση και να παρακολουθήσουν το μάθημα από το σπίτι.

 

Επίσης υπάρχουν μαθητές οι οποίοι κατάβαση παρακολουθούν το μάθημα διαδικτυακά – online γιατί μένουν αρκετά μακριά αλλά κάποιες φορές επιλέγουν να έρθουν να παρακολουθήσουν το μάθημα στην αίθουσα από κοντά.

 

Τέλος υπάρχουν οι μαθητές που μένουν σε άλλα μέρη της Ελλάδος ή στο εξωτερικό και παρακολουθούν το μάθημα διαδικτυακά – online πάντα  αλλά θέλουν να αισθάνονται μέλη μια ομάδας – μια οικογένειας όπως είναι η Επικοινωνία και να έχουν τη δυνατότητα έστω και μια ή δύο φορές το χρόνο να συναντήσουν τους δασκάλους τους και τους συμμαθητές τους από κοντά.

 

 

 

Σύγκριση Υβριδικής Διδασκαλίας και Δια Ζώσης Διδασκαλίας στην Αίθουσα

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η Υβριδική Διδασκαλία υπερτερεί καθώς συμπεριλαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα της δια ζώσης διδασκαλίας στην αίθουσα αλλά ταυτόχρονα δίνει την ευελιξία στους μαθητές όποτε και αν θελήσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα από την άνεση του σπιτιού τους.

 

Σύγκριση Υβριδικής Διδασκαλίας και Online Διαδικτυακής Διδασκαλίας 

 

Είναι ξεκάθαρο ότι η Υβριδική Διδασκαλία υπερτερεί καθώς συμπεριλαμβάνει όλα τα πλεονεκτήματα της Διαδικτυακής – Online διδασκαλίας αλλά ταυτόχρονα δίνει την ευελιξία στους μαθητές όποτε και αν θελήσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα Δια Ζώσης, δηλαδή στην αίθουσα, όσο συχνά μπορούν, για παράδειγμα 1-2 φορές το μήνα ή 1-2 φορές το χρόνο!!!

 

 

 

 

Συμπέρασμα

 

Η Υβριδική Διδασκαλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά μας ξένες γλώσσες καθώς συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήματα της δια ζώσης διδασκαλίας στην αίθουσα με όλα τα πλεονεκτήματα της διαδικτυακής – online διδασκαλίας.

 

Για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε σωστά τις δυνατότητες της Υβριδικής Διδασκαλίας θα πρέπει να έχουμε τον κατάλληλο επαγγελματικό υλικό και τεχνικό εξοπλισμό στις αίθουσες (μεγάλες οθόνες 65 ιντσών – ηχοσύστημα – κάμερα – μικρόφωνο κλπ) και να έχουμε εκπαιδεύσει τους δασκάλους μας.

 

Στην Επικοινωνία χρησιμοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία όλη τη προηγούμενη χρονιά την Υβριδική Διδασκαλία σε όλα μας τα επίπεδα (εξαίρεση αποτελούν μόνο τα νηπιακά τμήματα που περνούν τη περισσότερη ώρα κάνοντας διάφορες δραστηριότητες εκτός θρανίου οπότε πρακτικά δεν υπάρχει η δυνατότητα) και είμαστε πεπεισμένοι ότι έτσι θα μαθαίνουν τα παιδιά μας από τώρα και μπρος.

 

 

 

 

 

Το Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Επικοινωνία δημιουργεί άρτια προετοιμασμένους μαθητές, όλων των ηλικιών, έτοιμους να ανταποκριθούν στον κόσμο των ξένων γλωσσών.Έλα στο Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Επικοινωνία στο Γαλάτσι και πέτυχε τους στόχους σου με επιτυχία. Στην Επικοινωνία κάθε μαθητής και μαθήτρια μας είναι ξεχωριστοί.

 

 

 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438 ή στο 69.72.73.73.72. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

 

Αν θέλεις και εσύ να μην χάνεις κανένα νέο αλλά και εκπαιδευτικό υλικό που αφορά την εκμάθηση ξένων γλωσσών, δεν έχεις παρά να εγγραφείς δωρεάν στο Newsletter μας!

 

 

 

 

 

 

 

2 + 4 =

Τελευταία Νέα

Ανοιχτά Μαθήματα Ρομποτικής στην Επικοινωνία

Ανοιχτά Μαθήματα Ρομποτικής στην Επικοινωνία

🚀Ξεκινάμε🚀   Ανοιχτά Μαθήματα Ρομποτικής για παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου!   💥Κλείστε τη θέση σας στα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα γνωριμίας με τη Ρομποτική Σάββατο 24/9 ή Σάββατο 1/10 & ώρα 11:00 - 12:00 & γίνε & εσύ μέλος της εξαιρετικής μας...

Διαβάστε Περισσότερα