Εξετάσεις γλωσσομάθειας επιπέδου Junior B έως Senior D

από | Φεβ 6, 2022

Εξετάσεις γλωσσομάθειας!

 

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν από Junior B έως Senior D , ότι υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν μέρος σε εξετάσεις γλωσσομάθειας στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Προφανώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, αλλά είναι κάτι το οποίο το προτείνουμε και ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να πάρουν μέρος!

 

Η αξία του πιστοποιητικού είναι αυτό που έρχεται σε δεύτερη μοίρα για τις συγκεκριμένες εξετάσεις, μιας και δεν έχουν κάποια σημασία στην απόδειξη της γνώσης της γλώσσας, αυτό όμως που είναι το σημαντικότερο απ’ όλα, είναι η εμπειρία που αποκομίζουν τα παιδιά μέσα από την όλη διαδικασία και πόσο χρήσιμη μπορεί να τους φανεί μελλοντικά, είτε σε παρόμοιες εξετάσεις για μία πιστοποίηση Αγγλικών αλλά και γενικότερα σε όποια εξέταση πάρουν μέρος.

 

Ένας δεύτερος λόγος, πολύ σημαντικός, είναι και η επιβράβευση των παιδιών! Στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ να επιβραβεύονται για την προσπάθειά τους και είναι αλήθεια ότι η συμμετοχή σε μία πιστοποίηση αποτελεί ταυτόχρονα τόσο κίνητρο για να προσπαθήσουν περισσότερο, όσο και επιβράβευση για την προσπάθεια που έχουν καταβάλλει.

 

Τέλος είναι μία ευκαιρία να ανακαλύψουμε ποια παιδιά αγχώνονται υπερβολικά κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, σε τέτοιο βαθμό που δεν τους επιτρέπεται να αποδώσουν όσο πραγματικά αξίζουν και να βρούμε τον τρόπο να τους βοηθήσουμε για να το ξεπεράσουν. Η γνώση είναι αυτό που θα τους βοηθήσει περισσότερο απ’ όλα, δηλαδή όσο πιο πολύ γνωρίζουν τη διαδικασία των εξετάσεων τόσο λίγο αγχώνονται.

 

Με λίγα λόγια…

1. Οι εξετάσεις βοηθούν τους μαθητές να αποκτούν στόχο και τους παρέχει το κίνητρο να αποδείξουν το γνωστικό τους υπόβαθρο, ανταμείβοντας την προσπάθειά τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

2. Παράλληλα τους εντάσσει σταδιακά στην διαδικασία των εξετάσεων, ώστε να εξοικειωθούν και να είναι πειθαρχημένοι, για να μπορούν να επιτύχουν στα ανώτερα πιστοποιητικά αργότερα.

3. Στην πορεία για την κατάκτηση ενός μεγάλου στόχου, τα παιδιά χρειάζεται να θέτουν μικρότερους ενδιάμεσους στόχους.

4. Τους επιβραβεύει η επιτυχία ενθαρρύνοντας τους να συνεχίσουν, ενώ αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό τους κινητοποιεί να εντείνουν τις προσπάθειές τους με συστηματικότερη μελέτη.

5. Η επίτευξη ενός στόχου αυξάνει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και ενισχύει την αυτοεκτίμησή τους.

6. Είναι σημαντικό να καλλιεργούμε στο παιδί από μικρή ηλικία τη σωστή νοοτροπία της εξέλιξης και της προόδου: «Η επιτυχία δεν βασίζεται μόνο στην εξυπνάδα αλλά και την προσπάθεια.»

 

 

 

 

 

«Αν οι γονείς θέλουν να κάνουν ένα δώρο στα παιδιά τους, αυτό είναι το να τους διδάξουν να αγαπούν τις προκλήσεις, να προβληματίζονται από τα λάθη τους, να απολαμβάνουν την προσπάθεια και να συνεχίζουν να μαθαίνουν.»

Dr. Carol Dweck,
Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Stanford University

 

 

Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών στο Γαλάτσι. Πάντα δίπλα σας, με κύριο μέλημα μας την  σωστή εκμάθηση Αγγλικών των παιδιών μας!

 

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις μέλος της οικογένειας της Επικοινωνίας, δεν έχεις παρά να επικοινωνήσεις μαζί μας.

Τηλεφωνικό Κέντρο: 210.21.39.438     Κινητό τηλέφωνο: 69.72.73.73.72     e-mail: info@epikinonia-school.gr

 

 

 

 

4 + 2 =

Τελευταία Νέα

2022 ELT Excellence Awards

2022 ELT Excellence Awards

2022 ELT Excellence Awards     Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη στη λίστα των νικητών της ELT Excellence awardsαπό την ELT News στην κατηγορία Gamification in education. .   Πολύ Περήφανοι και ευτυχισμένοι, για...

Διαβάστε Περισσότερα
Αγγλικά και Πανελλήνιες 2022: Tips για να πετύχεις

Αγγλικά και Πανελλήνιες 2022: Tips για να πετύχεις

Αγγλικά και Πανελλήνιες 2022   Tips για να πετύχεις στις εξετάσεις!   Οι Πανελλήνιες 2022 ξεκινούν σήμερα, στις 2 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 3 Ιουνίου για τα ΓΕΛ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το υπουργείο Παιδείας. Η εξέταση του μαθήματος των Αγγλικών για...

Διαβάστε Περισσότερα
Open Day Lessons

Open Day Lessons

Open Day Lessons στην Επικοινωνία!   Σάββατο 04 Ιουνίου 2022 και ώρα 5:00 - 7:00   Στο Open Day lessons που διοργανώνουμε στην Επικοινωνία, το Σάββατο 04/06/2022 & ώρα 5:00 - 7:00, σας περιμένουμε να πιούμε τον καφέ μας, να γνωριστούμε, να ενημερωθείτε...

Διαβάστε Περισσότερα