Ετοιμάζω τις Ψηφιακές Βαλίτσες μου για το Γυμνάσιο!

από | Ιούν 17, 2020

Aπό το Δημοτικό στο Γυμνάσιo

Ετοιμάζω τις Ψηφιακές Βαλίτσες μου για το Γυμνάσιο!

Σε συνεργασία με το Διακρότημα & τους Στέλλα Σουσσούνη Υπεύθυνη μελέτης Δημοτικού & Θύμιο Χριστόπουλο Υπεύθυνο μελέτης Γυμνασίου, θα αναλύσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τους γονείς και τα παιδιά της έκτης ΣΤ’ τάξης δημοτικού.

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του ατόμου. Στη μετάβασή του ο μαθητής από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καλείται να προσαρμοστεί όχι μόνο στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και να διαχειριστεί συναισθηματικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα που προκύπτουν.

Οι διαφορές μεταξύ των δυο βαθμίδων είναι αρκετές αφού στο Γυμνάσιο οι μαθητές φεύγουν από το οικείο και άνετο περιβάλλον του Δημοτικού, χάνουν πιθανόν την κοινωνική ομάδα με τους φίλους και τους γνώριμους συμμαθητές τους και αρχίζουν να εκτίθενται σε δυσκολίες και προκλήσεις που συνδέονται με τα μαθήματα, τη διαχείριση χρόνου και το φόρτο εργασίας.

Πώς όμως βοηθάμε το παιδί να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα ;

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι : ψυχραιμία – διερευνητική διάθεση – πρόγραμμα

 

11 + 3 =

Τελευταία Νέα

Υβριδική Διδασκαλία vs Διδασκαλία στην Αίθουσα vs Online Διδασκαλία

Υβριδική Διδασκαλία vs Διδασκαλία στην Αίθουσα vs Online Διδασκαλία

Εισαγωγή   Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι είναι η Υβριδική Διδασκαλία και πως μπορούν τα παιδιά μας να επωφεληθούν από αυτή έτσι ώστε να μάθουν ξένες γλώσσες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.   Τι είναι η Υβριδική...

Διαβάστε Περισσότερα
Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

a/ an / the   Χρησιμοποιούμε a / an με αριθμήσιμα ουσιαστικά στον ενικό αριθμό. a pen, a cat, a university, a big elephant, a famous actor, an exercise, an animal, an hour, an open door, an umbrella   Τα χρησιμοποιούμε: 1) πριν από επαγγέλματα.   Lionel...

Διαβάστε Περισσότερα