Ετοιμάζω τις Ψηφιακές Βαλίτσες μου για το Γυμνάσιο!

από | Ιούν 17, 2020

Aπό το Δημοτικό στο Γυμνάσιo

Ετοιμάζω τις Ψηφιακές Βαλίτσες μου για το Γυμνάσιο!

Σε συνεργασία με το Διακρότημα & τους Στέλλα Σουσσούνη Υπεύθυνη μελέτης Δημοτικού & Θύμιο Χριστόπουλο Υπεύθυνο μελέτης Γυμνασίου, θα αναλύσουμε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για τους γονείς και τα παιδιά της έκτης ΣΤ’ τάξης δημοτικού.

Η μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο είναι μια σημαντική αλλαγή στη ζωή του ατόμου. Στη μετάβασή του ο μαθητής από την πρωτοβάθμια στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καλείται να προσαρμοστεί όχι μόνο στην αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, αλλά και να διαχειριστεί συναισθηματικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά θέματα που προκύπτουν.

Οι διαφορές μεταξύ των δυο βαθμίδων είναι αρκετές αφού στο Γυμνάσιο οι μαθητές φεύγουν από το οικείο και άνετο περιβάλλον του Δημοτικού, χάνουν πιθανόν την κοινωνική ομάδα με τους φίλους και τους γνώριμους συμμαθητές τους και αρχίζουν να εκτίθενται σε δυσκολίες και προκλήσεις που συνδέονται με τα μαθήματα, τη διαχείριση χρόνου και το φόρτο εργασίας.

Πώς όμως βοηθάμε το παιδί να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα ;

Το τρίπτυχο της επιτυχίας είναι : ψυχραιμία – διερευνητική διάθεση – πρόγραμμα

 

8 + 8 =

Τελευταία Νέα

Popular Education Abbreviations

Popular Education Abbreviations

Μυστικά της Συντομογραφίας: Εκπαιδευτικές Διαδρομές στα Αγγλικά!   Καθώς βαδίζουμε στην εκπαιδευτική μας πορεία, συναντάμε ένα πλήθος από συντομογραφίες που συχνά μας φαίνονται σαν ένας άλλος κώδικας. Ξέρατε ότι υπάρχουν συντομογραφίες στα αγγλικά που μπορούν να...

Διαβάστε Περισσότερα
Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον τρόπο που λέμε την χρονολογία στα Αγγλικά και θα προσπαθήσω να σου δώσω παραδείγματα έτσι ώστε να σε βοηθήσω να το καταλάβεις πρακτικά και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διαβάσεις ένα έτος να μην κολλήσεις!!!     Οι...

Διαβάστε Περισσότερα