Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

από | Δεκ 19, 2018

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά;

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά. Το τελευταίο κουδούνι στα σχολεία για το 2018 θα χτυπήσει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου. Αυτό παράλληλα θα σηματοδοτήσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων διακοπών για τους μαθητές όλης της χώρας.

Όπως ορίζει η σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

αναφορικά με τις εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης…θα μείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, για τις διακοπές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.

Σε λίγες μόλις μέρες θα χτυπήσει το τελευταίο κουδούνι για το σχολικό έτος 2018 σε όλα τα σχολεία της χώρας. Αυτό σηματοδοτεί μάλιστα και την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων και Πρωτοχρονιάτικων διακοπών. Διακοπές για τους μαθητές όλης της χώρας αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Έτσι ακριβώς αναφέρεται και στην σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας. Τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) θα μείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019. Θα παραμείνουν κλειστά για τις διακοπές των Χριστουγέννων 2018, της Πρωτοχρονιάς 2019 και των Θεοφανείων 2019.

Το πρώτο κουδούνι για το 2019 θα χτυπήσει στις 8 Ιανουαρίου.

Τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και Λύκεια και τα Φροντιστήρια Αγγλικών θα ανοίξουν, όταν και θα ανοίξουν τα σχολεία.

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου. Αυτή η περίοδος αφορά τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων». Αυτό αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η επιστροφή στα θρανία θα γίνει μετά και τον εορτασμό των Θεοφανείων με τα μαθήματα να ξεκινούν εκ νέου την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019.

Το Κέντρο μας συμβαδίζοντας πάντα με το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας θα παραμείνει κλειστό τις προαναφερθείσες ημερομηνίες

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένος ο Νέος Χρόνος!

Η οικογένεια της Επικοινωνίας!

5 + 2 =

Τελευταία Νέα

Popular Education Abbreviations

Popular Education Abbreviations

Μυστικά της Συντομογραφίας: Εκπαιδευτικές Διαδρομές στα Αγγλικά!   Καθώς βαδίζουμε στην εκπαιδευτική μας πορεία, συναντάμε ένα πλήθος από συντομογραφίες που συχνά μας φαίνονται σαν ένας άλλος κώδικας. Ξέρατε ότι υπάρχουν συντομογραφίες στα αγγλικά που μπορούν να...

Διαβάστε Περισσότερα
Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον τρόπο που λέμε την χρονολογία στα Αγγλικά και θα προσπαθήσω να σου δώσω παραδείγματα έτσι ώστε να σε βοηθήσω να το καταλάβεις πρακτικά και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διαβάσεις ένα έτος να μην κολλήσεις!!!     Οι...

Διαβάστε Περισσότερα
Informal Writing Task 2 για εκθέσεις NOCN C2

Informal Writing Task 2 για εκθέσεις NOCN C2

Πώς να προετοιμαστείς σωστά για την έκθεση και το Informal Writing Task 2 του NOCN C2?   Tο Writing αποτελείται από 2 μέρη, όπου για κάθε μέρος οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν μία έκθεση. Για κάθε έκθεση δίνονται στους υποψήφιους 3-4 προαιρετικά σημεία ανάπτυξης....

Διαβάστε Περισσότερα