Κανόνες για σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά

από | Νοέ 20, 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Κανόνες για σωστή διαδικτυακή συμπεριφορά

Digital Classroom Guidelines

Τα online μαθήματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα μαθήματα που κάνουμε στις αίθουσες του φροντιστηρίου μας και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό στο μάθημα, στους δασκάλους και στους συμμαθητές μας!

Η ευγένεια και ο αλληλοσεβασμός βοηθούν στην αποδοτική αλληλεπίδραση των ανθρώπων εντός και εκτός διαδικτύου.

Σε μια παραδοσιακή τάξη δια ζώσης, έχουμε κάποιους κανόνες που καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας. Οι δάσκαλοι και οι μαθητές έχουν προσδοκίες και απαιτήσεις ο ένας από τον άλλον στο συγκεκριμένο περιβάλλον της αίθουσας, αλλά όταν κάνουμε ένα διαδικτυακό μάθημα κάτι τέτοιο δεν είναι δεδομένο.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη απο σαφή και σταθερά όρια και κανόνες, βάσει των οποίων μπορούν να νιώσουν ασφάλεια, να προσανατολιστούν και να αποδώσουν. Η οριοθέτηση της συμπεριφοράς είναι αυτό που βοηθάει τους μαθητές να κατανοήσουν τους κανόνες και τις προσδοκίες των δασκάλων τους.

Η τηλεκπαίδευση θα φέρει πολλά παιδιά αντιμέτωπα με νέες διαδικασίες, δυνατότητες & εφαρμογές. Ευκαιρία να τα διδάξουμε τρόπους σωστής συμπεριφοράς online!

 

Οδηγίες για τους μαθητές:

 1. Ιδανικά χρειαζόμαστε ένα υπολογιστή ή laptop, όμως μπορούμε να παρακολουθήσουμε και με το tablet ή το κινητό μας.
 2. Βάζω τον υπολογιστή σε ένα δωμάτιο του σπιτιού που θα έχει ησυχία, για να μην μου αποσπούν την προσοχή τα άλλα μέλη της οικογένειάς μου που μπορεί να βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εμένα ή βάζω ακουστικά!
 3. Φροντίζω να έχω ντυθεί και να μην είμαι με τις πιτζάμες! Ετοιμάζομαι σα να πηγαίνω κανονικά σχολείο.
 4. Συνδεθείτε με το πραγματικό σας όνομα. Οι μαθητές πρέπει να συνδέονται με τα πραγματικά τους ονόματα για να διευκολύνουν την πραγματική αλληλεπίδραση.
 5. Λίγο πριν ξεκινήσει το μάθημα πρέπει να έχουμε κλείσει άλλα προγράμματα (skype, messenger, viber κλπ) από τα οποία μπορεί να μας έρχονται κλήσεις ή μηνύματα και να μας αποσπούν την προσοχή.
 6. Απομακρύνω όλα μου τα παιχνίδια από το γραφείο μου και δεν ασχολούμαι με αυτά κατά την διάρκεια του μαθήματος.
 7. Δεν ασχολούμαι με τον υπολογιστή για κανέναν άλλο λόγο την ώρα του μαθήματος. Δεν απαντάω σε μηνύματα και δεν παίζω παιχνίδια!! Οι δάσκαλοί μου θα το καταλάβουν αμέσως.
 8. Φροντίζω να έχω φέρει όλα τα βιβλία και την κασετίνα μου στον χώρο που θα κάνω το μάθημα από πριν, ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνομαι.
 9. Μπαίνω στο μάθημα ακριβώς στην ώρα μου. Προσπαθώ να είμαι τυπικός/ή και να μην αργήσω, αλλά ούτε να μπω πολύ νωρίς γιατί η ψηφιακή αίθουσα μπορεί να είναι απασχολημένη από το προηγούμενο τμήμα.
 10. Δεν μιλάω με τους γονείς μου ή τα αδέρφια μου την ώρα του μαθήματος, εκτός και αν χρειαστώ την βοήθειά τους με κάποιο πρόβλημα που παρουσίασε ο υπολογιστής και δεν ξέρω να το λύσω μόνος μου.
 11. Δεν σηκώνομαι σε καμία περίπτωση για νερό ή τουαλέτα χωρίς να πάρω την άδεια των δασκάλων μου.
 12. Έχω ανοιχτή την κάμερα και το μικρόφωνο σε όλη την διάρκεια του μαθήματος, εκτός και αν ακούγεται κάποιος θόρυβος από το σπίτι μου, οπότε παίρνω την άδεια των δασκάλων μου για να κλείσω το μικρόφωνο.
 13. Είμαι τυπικός με τις εργασίες για το σπίτι.
 14. Όπως και στην πραγματική τάξη, έτσι και στη διαδικτυακή πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στους υπόλοιπους. Περιμένουμε τη σειρά μας για να μιλήσουμε και το κάνουμε όταν μας δώσουν το λόγο.

 

Οδηγίες για τους γονείς:

 1. Δείτε μαζί τα παιδιά τις τεχνικές λεπτομέρειες για να εξοικειωθούν με τις νέες διαδικασίες και τον εξοπλισμό τους.
 2. Βάλτε τα παιδιά να σημειώσουν τους κωδικούς που χρειάζονται, ώστε να είναι έτοιμα στην καθορισμένη ώρα.
 3. Βεβαιωθείτε ότι ξέρουν τις βασικές λειτουργίες. Απάντηση κλήσης, συμμετοχή σε σύσκεψη με κωδικό ή link, απενεργοποιηση κάμερας, σίγαση μικροφώνου.
 4. Ρυθμίστε ήχο και βίντεο. Ελέγξτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.
 5. Κλείστε όλα τα προγράμματα. Η τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιεί πολλή μνήμη και αρκετή ταχύτητα internet.
 6. Φροντίστε να είναι τα παιδιά online τουλάχιστον δέκα λεπτά πριν την έναρξη των μαθημάτων.
 7. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι η προσοχή του πρέπει να είναι στην οθόνη, να έχει κλειστό το μικρόφωνο όταν δεν μιλάει ή να κάνει ησυχία αν ο δασκαλο του το θέλει ανοιχτό.
 8. Εξηγήστε στο παιδί σας ότι πρέπει να συμπεριφέρεται με σεβασμό και να μην ενοχλεί στην διεξαγωγή του μαθήματος
 9. Κατά την διάρκεια του διαδικτυακού μαθήματος, καλό θα ήταν να υπάρχει και η δική σας επιτήρηση από το σπίτι για την σωστή και ομαλή λειτουργρία του μαθήματος.

 

Μια νέα εποχή έχει ξεκινήσει και ο ψηφιακός κόσμος αποκτά την ίδια βαρύτητα με τον πραγματικό. Είναι κατανοητό να αισθάνεστε ανησυχία με όλα αυτά που ακούτε. Συνιστούμε την ψυχραιμία μαθητών και γονέων. Θα αντιμετωπίσουμε μαζί τις δυσκολίες αυτής της κατάστασης με ψυχραιμία και υπευθυνότητα!

 [/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Digital classroom Guidelines

Τα online μαθήματα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα μαθήματα που κάνουμε στις αίθουσες του φροντιστηρίου μας και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνουμε τον ανάλογο σεβασμό στο μάθημα, στους δασκάλους και στους συμμαθητές μας!

Κατέβασε Δωρεάν το E-book και μάθε και εσύ τους Digital classroom Guidelines[/vc_column_text][vc_empty_space][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_btn title=”Κατέβασε το e-book” color=”danger” size=”lg” align=”center” button_block=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.epikinonia-school.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F11%2F%25CE%259A%25CE%2591%25CE%259D%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2595%25CE%25A3-ONLINE-%25CE%259C%25CE%2591%25CE%2598%25CE%2597%25CE%259C%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%25A9%25CE%259D-DIGITAL-CLASSROOM-GUIDELINES.pdf||target:%20_blank|”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_empty_space height=”45px”][vc_column_text]https://www.youtube.com/watch?v=s11Xl7B6PRI[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Αν έχετε οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 2102139438info@epikinonia-school.gr – Κινητό και Viber 6972737372 ή να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας να σας καλέσουμε εμείς.[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][contact-form-7 id=”8004″][/vc_column][/vc_row]

1 + 7 =

Τελευταία Νέα

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο και παραλία Καραθώνα! Κυριακή 16 Ιουνίου 2024   Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε μια υπέροχη μονοήμερη εκδρομή που έχουμε οργανώσει στις 16 Ιουνίου, με προορισμό το μαγευτικό Ναύπλιο και την εκπληκτική Παραλία του Καραθώνα.  ...

Διαβάστε Περισσότερα
Διαγωνισμός Video Clip

Διαγωνισμός Video Clip

Διαγωνισμός Video Clip για το Τραγούδι της Επικοινωνίας!   Ετοιμαστείτε για να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας και να δείξετε το ταλέντο σας! Το φροντιστήριο μας διοργανώνει έναν συναρπαστικό διαγωνισμό video clip με θέμα το "Τραγούδι της Επικοινωνίας"!  ...

Διαβάστε Περισσότερα
Passive voice – Causative

Passive voice – Causative

Passive voice   Χρησιμοποιούμε παθητική φωνή για να μιλήσουμε για το αντικείμενο (πρόσωπο ή πράγμα) που δέχεται μία πράξη.   Στην παθητική φωνή θυμόμαστε 2 βασικούς κανόνες:   Το αντικείμενο γίνεται υποκείμενο, το υποκείμενο ποιητικό αίτιο.   John...

Διαβάστε Περισσότερα