Ρομποτική στην Επικοινωνία

ρομποτική

Μαθήματα Ρομποτικής

για παιδιά

Νηπιαγωγείου, Δημοτικού

και Γυμνασίου!

Η Ρομποτική είναι ο κλάδος της επιστήμης που μελετά τις μηχανές εκείνες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εκτέλεση μιας εργασίας, η οποία συνδυάζει τη φυσική δραστηριότητα με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Με απλά λόγια, ο άνθρωπος χρησιμοποιεί ρομπότ για διάφορες εργασίες, όμως αυτός παίρνει τις αποφάσεις και δίνει τις εντολές.

Πως όμως αυτό μπορούν οι εκπαιδευτικοί να το εντάξουν στο πρόγραμμα σπουδών τους;

Τα ρομπότ  που χρησιμοποιούμε στην εκπαίδευση είναι πολύ απλά ώστε να είναι εύκολα στην διαχείριση από όλα τα παιδιά. Το παιδί μέσα από τα μαθήματα της ρομποτικής πρέπει από μόνο του να χτίζει τη γνώση και να εφαρμόζει βασικούς κανόνες κατασκευής και προγραμματισμού. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο και περίπλοκο, όμως δεν είναι!

Η Ρομποτική είναι ένα μάθημα μέσω του οποίου  η  μάθηση  επέρχεται  μέσα  από  το  παιχνίδι .

Επομένως στόχος των μαθημάτων είναι η  ενσωμάτωση  του  παιχνιδιού  στην εκπαιδευτική  διαδικασία,  δίνοντας  τη  δυνατότητα στο μαθητή να διασκεδάσει και να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του!

ρομποτική

Early Learning

Μαθητές Νηπίου

ρομποτική

Primary Learning

Μαθητές  Δημοτικού

ρομποτική

Secondary Learning

Μαθητές Γυμνασίου

Βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια! 

                            Αλλάζουμε τον κόσμο με τα χέρια!

Early  Learning

Ρομποτική για μαθητές Προνηπίου – Νηπίου

ρομποτική

Ενθαρρύνουμε τη Μάθηση μέσα απο το Παιχνίδι

Χρησιμοποιούμε το παιχνίδι για να προσφέρουμε στους μαθητές της προσχολικής ηλικίας τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της Ρομποτικής!

 

Πρακτικές και συναρπαστικές δραστηριότητες εξάπτουν τη παιδική περιέργεια και προάγουν την αγάπη και τη θέληση για νέες ανακαλύψεις. Παράλληλα αναπτύσσουν τις απαραίτητες κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες!

Primary Learning

Ρομποτική για Μαθητές Δημοτικού

Εμπνέουμε την Δια Βίου Μάθηση

 

Προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Δημοτικού να εξερευνήσουν βασικές έννοιες STEM και να τις συνδυάσουν με τις εμπειρίες τους.

 

Αναπτύσουμε την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, τη κριτική σκέψη αλλά και τη Δια Βίου Μάθηση μέσα από διασκεδαστικές και  συναρπαστικές δραστηριότητες.

ρομποτική

Secondary Learning

Ρομποτική για μαθητές Μαθητές Γυμνασίου

ρομποτική

Αναπτύσουμε Δεξιότητες για κάθε Πρόκληση

 

Προσφέρουμε τη δυνατότητα στους μαθητές του Γυμνασίου να δημιουργήσουν τις δικές τους εξελιγμένες κατασκευές.

 

Αναπτύσσουμε την επιστημονική διαίσθηση, τη μηχανική, την ανάλυση δεδομένων, έτσι ώστε μέσα από τα μαθήματα STEM που διδάσκονται σήμερα, να εξελιχθούν σε πετυχημένους ψηφιακούς πολίτες του αύριο.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Εσύ θα περιμένεις?

Έλα στην οικογένεια μας