Πασχαλινά Έθιμα στην Αγγλία

από | Απρ 23, 2019

Πασχαλινά Έθιμα στην Αγγλία

Η γιορτή του Πάσχα (Easter) στην Αγγλία, είναι μια παραδοσιακή γιορτή για την ανάσταση του Ιησού Χριστού από τον θάνατο, σύμφωνα με την Χριστιανική πίστη. Αποτελεί μια από τις #μεγαλύτερες Χριστιανικές γιορτές του έτους.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι έχουν σαν #έθιμο την ημέρα αυτή, να διακοσμούν και να βάφουν πολύχρωμα #αυγά. Δίνουν ως δώρο στα μικρά παιδιά σοκολατένια αυγά και μπορούν επίσης και να συμμετέχουν σε διάφορες -εκδηλώσεις – διαγωνισμούς του Πάσχα με αυγά, που διοργανώνονται σε πολλές πόλης της Αγγλίας.

Ας τα πάρουμε όμως τα πασχαλινά έθιμα στην Αγγλία από την αρχή….

1.Πηγαίνουν όλοι στην εκκλησία φορώντας τα καλά τους

Στην Αγγλία, παλιά, η παράδοση ήταν να πηγαίνουν όλοι στην εκκλησία φορώντας τα καλύτερά τους ρούχα. Ιδιαίτερα οι γυναίκες φορούσαν ειδικά καπέλα που λέγονταν πασχαλινά μπονέ. Έκάναν μία παρέλαση με αυτά τα καπέλα. Η γυναίκα με το ωραιότερο καπέλο κέρδιζε ένα έπαθλο.

2.The Easter Bunny

Χαρακτηριστική φιγούρα του Πάσχα.  Τα παιδάκια πιστεύουν πως αν είναι καλά παιδιά το λαγουδάκι θα τους φέρει σοκολατένια αυγά. Βέβαια ο Λαγός ξεκίνησε ως σύμβολο της γονιμότητας και η ρίζα του εθίμου βρίσκεται στην Γερμανία, όπου, επίσης, γιορτάζεται μέχρι σήμερα.

3.Maundy Thursday – Μεγάλη Πέμπτη

Η ονομασία #maundy προέρχεται από την γαλλική λέξη mande και σημαίνει εντολή, εννοώντας την εντολή του Ιησού “love one another as I have loved you”. Η βασιλική οικογένεια αυτήν την ημέρα τιμά, χαρίζοντας χρήματα σε πολίτες μεγάλους σε ηλικία,  που ξεχώρισαν για την προσφορά τους σε  κοινωνικό έργο.

4.Θα θέλατε ενα ψωμάκι;

Τη Μεγάλη Παρασκευή οι #Άγγλοι είναι αρκετά συγκρατημένοι με το φαγητό. Παραδοσιακά τρώνε ζεστά σταφιδόψωμα, τα «Hot Cross Buns», που ονομάζονται έτσι λόγω του σταυρού που φέρουν πάνω τους. Τα Hot cross buns, ένα είδος γλυκίσματος σαν τα τσουρέκια. Τρώγονται σε όλη την διάρκεια των γιορτών, αλλά κατά την παράδοση πρέπει να σερβίρονται την Μεγάλη Παρασκευή.

5.Το κυνήγι του αβγού

To Μ.Σάββατο το βράδυ ,την ώρα που τα παιδιά πάνε για ύπνο,κρύβουμε σοκολατένια αυγά μέσα στο σπίτι και στον κήπο και το πρωί της Κυριακής τα παιδιά αρχίζουν το κυνηγητό του Πασχαλινού Αυγού. Τους λένε ότι τους τα έφερε ο Λαγός του Πάσχα . Με καλαθάκια στα χέρια, ψάχνουν να βρουν όσο περισσότερα γίνεται ή, ακόμα καλύτερα, το μεγαλύτερο από αυτά. Ο νικητής κερδίζει ένα σοκολατένιο αβγό ή λαγουδάκι και φυσικά … τα αβγά που μάζεψε μέσα στο καλαθάκι του!

Στην Επικοινωνία δε σταματάμε ποτέ τη παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού για τους μαθητές μας, αλλά και για όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας. Γι΄αυτό και δημιουργήσαμε ένα διασκεδαστικό και ενδιαφέρον ebook Easter Activities. Οι μικροί μας μαθητές, μέσα από τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιέχει, θα μπορέσουν να ενδυναμώσουν τις γνώσεις τους στα Αγγλικά.
Κατεβάστε Δωρεάν το e-Book για το EasterActivities.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα εκπαιδευτικά θέματα και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

 

listening

1 + 9 =

Τελευταία Νέα

Υβριδική Διδασκαλία vs Διδασκαλία στην Αίθουσα vs Online Διδασκαλία

Υβριδική Διδασκαλία vs Διδασκαλία στην Αίθουσα vs Online Διδασκαλία

Εισαγωγή   Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω όσο πιο αναλυτικά γίνεται τι είναι η Υβριδική Διδασκαλία και πως μπορούν τα παιδιά μας να επωφεληθούν από αυτή έτσι ώστε να μάθουν ξένες γλώσσες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.   Τι είναι η Υβριδική...

Διαβάστε Περισσότερα
Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

a/ an / the   Χρησιμοποιούμε a / an με αριθμήσιμα ουσιαστικά στον ενικό αριθμό. a pen, a cat, a university, a big elephant, a famous actor, an exercise, an animal, an hour, an open door, an umbrella   Τα χρησιμοποιούμε: 1) πριν από επαγγέλματα.   Lionel...

Διαβάστε Περισσότερα