Παιδιά και διάβασμα! Συμβουλές συγκέντρωσης

από | Απρ 12, 2019

Παιδιά και διάβασμα! Συμβουλές για να συγκεντρώνονται τα παιδιά στο διάβασμα.

Η συγκέντρωση των παιδιών και το διάβασμα δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία.

Μπορεί όμως να γίνει με κάποιες απλές συμβουλές – γιατί όχι – να γίνει και ευχάριστη! Να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια ,για να μπορέσει το παιδί να συγκεντρωθεί στο διάβασμα του και να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα!

Πάντα υπάρχουν τρόποι βελτίωσης και κύριως υποστήριξης ανάμεσα στα #παιδιά και το διάβασμα. Βοηθώντας και υποστηρίζοντας τα, δείχνωντας τους τον τρόπο όχι μόνο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του διαβάσματος άλλα ΚΥΡΙΩΣ να μάθουν μέσα απο αυτό και να αγαπήσουν το το #διάβασμα γενικότερα!

Ας δούμε μαζί κάποιες απλές συμβουλές για να επίτυχουμε τον στόχο μας!

Παιδιά και διάβασμα

1. Γραφω βασικές ιδέες

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε το παιδί να κρατά #σημειώσεις. Αυτο βελτιώνει την κατανόηση του μαθήματος. Επιπλέον ανεβάζει τα επίπεδα συγκέντρωσης του παιδιού και το βοηθά να θυμάται περισσότερο και καλύτερα αυτά που διδάχθηκε. Οχι σημειώσεις με υπερβολικές λεπτομέρειες, επιγραμματικές και ουσιαστικές σημειώσεις.

2. Μακρια κινητά και tablets

Τα μυαλά των παιδιών αποσπόνται πολύ γρηγορότερα απο των ενηλίκων. Ένας καλός τρόπος για να αποφευχθεί η #απόσπαση και να επιτευχθεί η #συγκέντρωση είναι να απομακρύνουμε απο τον χώρο διαβάσματος κινητό και tablet. Έτσι υπενθυμίζουμε στο παιδί, και το διδάσκουμε παράλληλα, οτι κάνουμε ένα πράγμα την φορά. Για παράδειγμα τώρα είναι χρόνος και ώρα για μελέτη. ΟΧΙ για χαλάρωση με κινητό ή tablet.

3. Μικρά διαλείμματα

Οχι υπερβολές! Ούτε πολύ ώρα ανάμεσα στις ώρες διαβάσματος, διότι έτσι πετυχαίνουμε το αντίθετο!! Εξηγούμε και παροτρύνουμε το παιδί να κάνει ΜΙΚΡΑ και τακτικά #διαλείμματα . Κυρίως για να ξεκουράζεται και να ανανεώνεται. Ετσι πετυχαίνουμε μεγαλύτερη διαύγεια και #αντοχή για την ολοκλήρωση του διαβάσματος!

4. Επιβράβευση παιδιού

Ενα πολύ ισχυρό κίνητρο είναι η #επιβράβευση του παιδιού. Επαινέστε το παιδί σας μετά την ολοκλήρωση του διαβάσματος και δείξτε περήφανη \ ος που τα κατάφερε!
Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να κανόνισετε μια έξοδο στο αγαπημένο τους μέρος. Να περάσετε χρόνο μαζί. Σίγουρα κάτι που θα σας κάνει να περάσετε όλοι καλά και να διασκεδάσετε!

Φυσικά ας μην ξεχνάμε το πόσο σημαντικό είναι να ενα μεγάλο #μπράβο απο εσάς με ένα χαμόγελο. Έτσι ενθαρρύνετε το παιδί σας για την προσπάθεια και την επίτευξη αυτού του μικρού στόχου!
Επιβραβεύοντας το παιδί ανοίγετε μια καινούργια ”πόρτα” για να το βοήθησετε να βελτιώσει τα επίπεδα συγκέντρωσης, καθώς και να εργάζεται με σύνεπεια στην μελέτη των μαθημάτων του.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα εκπαιδευτικά θέματα και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

παιδιά και διάβασμα

Χαριλάου Χριστίνα

Καθηγήτρια Αγγλικών

 

   

         

7 + 11 =

Τελευταία Νέα

Αποκριάτικο Γλέντι

Αποκριάτικο Γλέντι

Η οικογένεια της Επικοινωνίας έχει την χαρά να σας προσκαλέσει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 & ώρα 14:00 στο Μεζεδοπωλείο Άγρα Λέσβου στο άνω Γαλάτσι, για να διασκεδάσουμε αποκριάτικα με άφθονα φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική.   Ελάτε να γίνουμε όλοι μαζί...

Διαβάστε Περισσότερα