Ξένες Γλώσσες και Ταξίδια! Πως τις Χρησιμοποιούμε?

από | Δεκ 18, 2018

Ξένες Γλώσσες και Ταξίδια

Μάθετε σχετικά για Ξένες Γλώσσες και Ταξίδια :

Αλήθεια τι σας έρχεται στο μυαλό όταν  ακούτε τη φράση Ταξίδια και Ξένες Γλώσσες; Σαν Έλληνες που είμαστε σίγουρα θα σκεφτείτε θάλασσα, ξεγνοιασιά, φίλοι, όμορφες παραλίες κ.λπ.

Ωστόσο τα ταξίδια είναι κάτι πολύ παραπάνω από τα προαναφερθέντα. Είναι πηγή έμπνευσης,  εμπειριών και μια ευκαιρία να μάθεις πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που δεν έμαθες στο σχολείο όπως γεωγραφία, ήθη και έθιμα άλλων λαών καθώς επίσης και ξένες γλώσσες.

Πηγαίνοντας σε μια άλλη χώρα θα αναγκαστείτε να μιλήσετε με τους ντόπιους, αφήνοντας τα βιβλία στην άκρη. Δεν χρειάζεται άλλωστε να σπαταλάτε πολύ χρόνο μαθαίνοντας απέξω μακρόσυρτες λίστες λεξιλογίου ή κείμενα γραμματικής. Ο καλύτερος τρόπος εξάσκησης μιας άλλης γλώσσας είναι η καθημερινή τριβή με αυτή. Και αν σας ανησυχεί η προφορά των λέξεων δεν έχετε παρά να ζητήσετε από τους ντόπιους “φίλους σας” να σας διδάξουν.

Δεν πρόκειται όμως μόνο για τη γλώσσα. Είναι απίστευτος πνευματικός πλούτος για έναν άνθρωπο να γνωρίζει την κουλτούρα, καθώς επίσης και τις συνήθειες άλλων λαών. Διαβάστε λοιπόν λίγα πράγματα προτού επισκεφθείτε μια χώρα, ακούστε μουσική στη γλώσσα αυτή, δείτε ταινίες που έχουν γυριστεί σε αυτή τη χώρα και θα δείτε πόσο εύκολα και γρηγορα θα μάθετε την αντίστοιχη ξένη γλώσσα.

Θα μου πείτε τώρα πως είναι πολύ ωραία όλα αυτά αλλά χρειάζεται και ένα σεβαστό οικονομικό budget. Σας διαβεβαιώ πως υπάρχουν πολλές χώρες στις οποίες θα ξοδέψετε πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι σε ένα κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί. Αξίζει λοιπόν τον κόπο να ξεκινήσετε να κάνετε αποταμίευση προκειμένου να επισκεφθείτε έναν διαφορετικό προορισμό από αυτόν της Ελλάδας.

Τα ταξίδια άλλωστε μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους διότι μέσα από αυτά μαθαίνουμε πολλά πράγματα για τον εαυτό μας αλλά και για τους άλλους.

Αν θέλεις να ενδυναμώσεις τις γνώσεις σου στις Ξένες Γλώσσες στο φροντιστήριο μας, με ιδιαίτερα μαθήματα κατ’ οίκον ή on line, δεν έχεις παρά να μας εμπιστευτείς !!!

Η Επικοινωνία και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Ekmathisi δημιουργεί άρτια προετοιμασμένους μαθητές. Μαθητές όλων των ηλικιών, έτοιμους να ανταποκριθούν στον μαγικό κόσμο της ξένης γλώσσας!!!

 

Ξένες Γλώσσες και Ταξίδια

Γραμμένο από την Βασιλική Ταστάνη

Καθηγήτρια Αγγλικών στην Επικοινωνία

15 + 13 =

Τελευταία Νέα

Popular Education Abbreviations

Popular Education Abbreviations

Μυστικά της Συντομογραφίας: Εκπαιδευτικές Διαδρομές στα Αγγλικά!   Καθώς βαδίζουμε στην εκπαιδευτική μας πορεία, συναντάμε ένα πλήθος από συντομογραφίες που συχνά μας φαίνονται σαν ένας άλλος κώδικας. Ξέρατε ότι υπάρχουν συντομογραφίες στα αγγλικά που μπορούν να...

Διαβάστε Περισσότερα
Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Πώς λέμε τις χρονολογίες στα Αγγλικά?

Θα ήθελα να μιλήσουμε για τον τρόπο που λέμε την χρονολογία στα Αγγλικά και θα προσπαθήσω να σου δώσω παραδείγματα έτσι ώστε να σε βοηθήσω να το καταλάβεις πρακτικά και την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να διαβάσεις ένα έτος να μην κολλήσεις!!!     Οι...

Διαβάστε Περισσότερα
Informal Writing Task 2 για εκθέσεις NOCN C2

Informal Writing Task 2 για εκθέσεις NOCN C2

Πώς να προετοιμαστείς σωστά για την έκθεση και το Informal Writing Task 2 του NOCN C2?   Tο Writing αποτελείται από 2 μέρη, όπου για κάθε μέρος οι υποψήφιοι πρέπει να γράψουν μία έκθεση. Για κάθε έκθεση δίνονται στους υποψήφιους 3-4 προαιρετικά σημεία ανάπτυξης....

Διαβάστε Περισσότερα