Μαθήματα Ρομποτικής

robotics-lab

Φτιάξε το δικό σου ρομπότ, όπως ακριβώς το έχεις φανταστεί.

buildingarobotΤο “χτίζεις” κομμάτι – κομμάτι για να φτιάξεις το φιλαράκο σου ύψους 122 εκατοστών. Πάνω από 1.200 Meccano κομμάτια είναι διαθέσιμα στα χέρια σου, για να δημιουργήσεις ό,τι έχεις κατά νου. Φτιάξε ένα ελικόπτερο, μια καρδιά ή ακόμα κι έναν δεινόσαυρο ρομπότ, χωρίς να βάζεις κανέναν περιορισμό στη φαντασία σου. Έχει 10 κινητήρες για απόλυτα ρεαλιστικές κινήσεις. Πιο συγκεκριμένα, έχει 8 μηχανισμούς στα χέρια και το κεφάλι και 2 στα πόδια, που απομνημονεύουν ρουτίνες που του προγραμματίζεις. Με εκπληκτικές δυνατότητες να μιμείται τις κινήσεις σου και να παίζει σε playback αυτές που το προγραμματίζεις, πάνω από 1.000 αποθηκευμένες φράσεις για να μιλάτε, αλλά και πάνω από 1.200 κομμάτια για άπειρους συνδιασμούς, θα γίνει πραγματικό μέλος της παρέας!hi5 Πιάσε κουβέντα μαζί του, άκουσε τα ανέκδοτα που λέει και άσ’ το να σου θυμίσει πότε έχεις γενέθλια. Ακούει τη φω νή σου και μπορεί να επικοινωνήσει, αφού έχει αποθηκευμένες πάνω από 1.000 φράσεις και αστεία. Επιπλέον, θα περπατήσει μαζί σου, θα κάνει χειραψία, αλλά και Hi-5!

Όχι. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

Μήνυμα προς τους Μελλοντικούς Επιστήμονες

bodyrobotΚαλώς ήλθες στο TechKids του φροντιστιρίου ekmathisi, όπου παρέχουμε οδηγίες, ευκαιρίες για εξερεύνηση και συναγωνισμό με διαφορετικά προγράμματα και μεθόδους δουλειάς από αυτά που έχεις συναντήσει μέχρι τώρα. Εκπαιδεύεσαι, λύνεις προβλήματα, καλλιεργείς τη δημιουργικότητά σου και δουλεύεις σε ομάδες με κοινό στόχο, χωρίς κανένα φραγμό στον τρόπο σκέψης σου. Μάλλον δεν ξέρεις από Ρομποτική. Αυτό δεν πειράζει. Όλοι αρχίζουν με τα βασικά και στην πορεία κατακτούν ένα καινούριο χόμπι, που αναπτύσσεται ανάλογα με τις δικές σου (και της ομάδας σου!) δεξιότητες. Με την καθοδήγησή μας, θα μαθαίνετε ο ένας από τον άλλον και μαζί θα εφαρμόσετε στην πράξη όλα όσα μαθαίνετε και στο σχολείο, διαπιστώνοντας οι ίδιοι ότι κάθε άλλον παρά “βαρετά και ανιαρά” είναι! Το παραπάνω, σίγουρα “αφηρημένα” τώρα, θα τα διαπιστώσεις  στην πράξη, όταν δεις το ρομπότ της ομάδας σου να κάνει μπροστά σου αυτά ποθ έχετε οι ίδιοι προγραμματίσει, καλύτερα, γρηγορότερα και “εξυπνότερα” από τη διπλανή ομάδα (… που θα θέλει βέβαια να σας ξεπεράσει!)

Βασικές Ερωτήσεις

Τι ακριβώς θα κάνουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια των μαθημάτων;
Το πρόγραμμα στοχεύει στην ανάπτυξη διάφορων δεξιοτήτων μέσα από διερευνητική μάθηση. Τα παιδιά θα μπουν σε μια ομαδική διαδικασία επίλυσης προβλημάτων κατασκευαστικών & προγραμματισμού που θα τα κάνει να δρουν σαν μικροί εφευρέτες, δίνοντάς τα παράλληλα πολύ “τροφή για σκέψη”.
Τα παιδιά στα πλαίσια των μαθημάτων θα δημιουργήσουν και θα προγραμματίσουν ρομποτικές κατασκευές με ειδικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό, θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και θα προσπαθήσουν μέσα από τη συνεργασία και την ομαδικότητα να βρούnε λύσεις σε αλγοριθμικά προβλήματα και ακίνδυνα πειράματα.
Τα μαθήματα ακολουθούν το μοντέλο εκπαίδευσης S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering, Mathematics) το οποίο εντάσσει τα παιδιά με πρακτικό τρόπο στα συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα.
Από ποια ηλικία μπορεί να συμμετέχει κάποιο παιδί;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου. Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από α’ δημοτικού και πάνω.

Χρειάζεται το παιδί μου να έχει κάποιες ειδικές γνώσεις για να μπορέσει να παρακολουθήσει;

Όχι. Το πρόγραμμα μαθημάτων είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα παιδιά να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν.

Πότε και που γίνονται τα μαθήματα;

Τα μαθήματα διεξάγονται στα Σύγχρονα Κέντρα Ξένων Γλωσσών & Πληροφορικής "Επικοινωνία"

Χρειάζεται να αγοράσουμε κάποιον εξοπλισμό προκειμένου να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα;

Όχι. Ο απαραίτητος εξοπλισμός (ρομπότ, υπολογιστές, ειδικά διαμορφωμένες πίστες, σημειώσεις) παρέχονται στα πλαίσια του προγράμματος και δεν απατείται να αγοράσετε κάτι.

Scroll Up