Δραστηριότητες για εξάσκηση Αγγλικών στο σπίτι

από | Απρ 15, 2019

Δραστηριότητες για εξάσκηση Αγγλικών στο σπίτι

Δραστηριότητες για να βοηθήσετε τα παιδιά σας να εξασκήσουν τα Αγγλικά στο σπίτι

Οι σημερινές οικογένειες έχουν καταλάβει για τα καλά τη συμβολή των ξένων γλωσσών στην ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών τους και προσπαθούν να εμφυσήσουν από νωρίς σε αυτά την αγάπη για μία ξένη γλώσσα πέρα από τη μητρική τους (συνήθως τα αγγλικά).

Την ίδια στιγμή, οι σύγχρονοι γονείς αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους μάθησης, ιδίως στις μικρότερες ηλικίες των παιδιών τους, επενδύοντας στη μάθηση που προκύπτει φυσικά, χωρίς πίεση και την αίσθηση του «μαθήματος».

Μπορεί η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας να γίνει μία αξέχαστη και διασκεδαστική εμπειρία;

Τι μπορούμε όμως εμείς σαν γονείς να κάνουμε για να ενισχύσουμε την μάθηση των παιδιών μας στο σπίτι?

Πως μπορούμε να περάσουμε παραγωγικό χρόνο με τα παιδιά μας και ταυτόχρονα να διασκεδάσουμε μαθαίνοντας Αγγλικά?

Γίνεται το δημιουργικό παιχνίδι να αντικαταστήσει τους βαρετούς κανόνες και την αποστήθιση;

Η απάντηση είναι Ναι! Φυσικά και γίνεται και μάλιστα ευχάριστες και δημιουργικές επικοινωνιακές δραστηριότητες εξασφαλίζουν την ομαλή εισαγωγή στην Αγγλική γλώσσα κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών.

Η δομή του μαθήματος των αγγλικών σε αυτές τις ηλικίες προάγει την εκμάθηση λέξεων, προτάσεων και εννοιών, όχι με στείρα αποστήθιση, αλλά μέσα από δημιουργικές δράσεις όπως μουσικοκινητικά παιχνίδια, παραμύθια, δραματοποιήσεις και τραγουδάκια. Μετά την πρώτη εξοικείωση και κατάκτηση βασικών γραμμάτων ξεκινά η χρήση φύλλων εργασιών και εκπαιδευτικών καρτών καθώς και η προφορική εξάσκηση.

Σας προτείνουμε λοιπόν ορισμένες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας στο σπίτι, οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά  να έρθουν σε επαφή με την γλώσσα και ταυτόχρονα θα την μάθουν παίζοντας ευχάριστα και δημιουργικά!

Είναι πολύ σημαντικό να του παρέχετε συναισθηματική σταθερότητα. Να το ενθαρρύνετε και να αναγνωρίζετε τον κόπο του. Να επαινείτε τις προσπάθειές του, όσο μηδαμινές κι αν σας φαίνονται. Είναι μεγάλο κατόρθωμα για το παιδί να μπορέσει να πει “Hello!” Παίξτε μαζί του. Τραγουδήστε τα τραγούδια που μόλις έχει μάθει στην ξενόγλωσση τάξη. Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της «άμεσης επαναφοράς». Ρωτήστε: «Τί σου άρεσε σήμερα;» ή «Τί σου έκανε εντύπωση σήμερα;» «Ποιά λεξούλα θυμάσαι πιο πολύ; Γιατί;» «Θέλεις να μου τη μάθεις κι εμένα;» Ζητήστε του να σας «διδάξει» αγγλικά. Αγνοήστε τα λαθάκια που γίνονται. Ο χρόνος και η γνώση θα τα σβήσουν.

Δραστηριότητες για εξάσκηση Αγγλικών στο σπίτι :

1.Βιωματική εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας & κουλτούρας (Learning by doing approach)

Εκμάθηση μέσω ιστοριών, παραμυθιών, τραγουδιών, ποιημάτων & role play. Αναγνώρισης φωνημάτων και λέξεων με παιγνιώδη τρόπο (Jolly phonics).

2.Μουσικοκινητική αγωγή .

Όπου τα παιδιά εξερευνούν το ρυθμό, την κίνηση και τη μουσική. Με τραγούδι και ποιηματάκια. Τα παιδιά χαίρονται πολύ να επαναλαμβάνουν ξένες λέξεις με τραγούδι και κίνηση. Το πιο σημαντικό σε μικρή ηλικία είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την ξένη γλώσσα. Αυτό επιτυχαίνεται όταν συνειδητοποιήσουν ότι οι λέξεις μπορεί να εκφραστούν με διαφορετικούς ήχους (μιας άλλης γλώσσας) αλλά το νόημα παραμένει το ίδιο. Έτσι χαίρονται και το βρίσκουν διασκεδαστικό να επικοινωνούν με τους γονείς , τον δάσκαλο και ακόμα καλύτερα με συνομήλικούς τους.

3.Θεατρικό & διαδραστικό παιχνίδι

Στο οποίο τα παιδιά καταφέρνουν να καλλιεργήσουν τόσο την φαντασία τους όσο και την εκφραστική τους ικανότητα.

4.«Μαγειρικές Απόπειρες»

Στις οποίες τα παιδιά επεξεργάζονται σωστά τα υλικά, εξασκούν τη λεπτή κινητικότητά τους και φυσικά αναπτύσσουν την επικοινωνία και την ομαδικότητα.

5.Μέσα από τα βιβλία.

Τα  παραμύθια, οι ιστορίες και οι ήρωες των βιβλίων παίρνουν σάρκα και οστά και παρασύρουν τα παιδιά σε ένα μαγικό κόσμο!

6.Art & Crafts

Ανακαλύπτουμε την καλλιτεχνική μας φύση, κατασκευάζουμε, χειροτεχνούμε… δημιουργούμε!

7.Παιχνίδια με κάρτες και παιχνίδια μνήμης

Όπου τα παιδιά πρέπει να συνδέσουν φωτογραφίες αντικειμένων με τις αντίστοιχες λέξεις στα Αγγλικά είναι εύκολος και διασκεδαστικός, για τα παιδιά, τρόπος να εμπλουτίσουν το λεξιλόγιό τους.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας καλλιεργεί την κριτική σκέψη των παιδιών, τα βοηθά να επεξεργάζονται γρήγορα πληροφορίες που είναι άσχετες μεταξύ τους και να επικεντρώνονται σε αυτές που είναι σημαντικές, έχοντας ως αποτέλεσμα την γρήγορη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με έρευνες η εκμάθηση της ξένης γλώσσας βοηθά τα παιδιά:

  • να επικοινωνούν πιο εύκολα
  • να δείχνουν ενδιαφέρον για τους ξένους πολιτισμούς
  • να εκτιμούν το δικό τους πολιτισμό
  • να μαθαίνουν να είναι ανεκτικά

Εάν τα παιδιά από μικρή ηλικία αναπτύξουν σωστά τις βασικές τους ικανότητες στα Αγγλικά, τότε είναι σε θέση στο μέλλον να μάθουν αλλά και να μιλάνε σωστά Αγγλικά.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα εκπαιδευτικά θέματα και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

 

             Δραστηριότητες για αξάσκηση Αγγλικών                 

9 + 12 =

Τελευταία Νέα

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο

Η Επικοινωνία πάει Ναύπλιο και παραλία Καραθώνα! Κυριακή 16 Ιουνίου 2024   Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε μια υπέροχη μονοήμερη εκδρομή που έχουμε οργανώσει στις 16 Ιουνίου, με προορισμό το μαγευτικό Ναύπλιο και την εκπληκτική Παραλία του Καραθώνα.  ...

Διαβάστε Περισσότερα
Διαγωνισμός Video Clip

Διαγωνισμός Video Clip

Διαγωνισμός Video Clip για το Τραγούδι της Επικοινωνίας!   Ετοιμαστείτε για να ξεδιπλώσετε τη δημιουργικότητά σας και να δείξετε το ταλέντο σας! Το φροντιστήριο μας διοργανώνει έναν συναρπαστικό διαγωνισμό video clip με θέμα το "Τραγούδι της Επικοινωνίας"!  ...

Διαβάστε Περισσότερα
Passive voice – Causative

Passive voice – Causative

Passive voice   Χρησιμοποιούμε παθητική φωνή για να μιλήσουμε για το αντικείμενο (πρόσωπο ή πράγμα) που δέχεται μία πράξη.   Στην παθητική φωνή θυμόμαστε 2 βασικούς κανόνες:   Το αντικείμενο γίνεται υποκείμενο, το υποκείμενο ποιητικό αίτιο.   John...

Διαβάστε Περισσότερα