Η Γαλλική Γλώσσα! 7 Μύθοι για την εκμάθηση της.

από | Φεβ 15, 2019

Η Γαλλική Γλώσσα

Η Γαλλική Γλώσσα! 7 Μύθοι για την εκμάθηση της.

Στις μέρες μας όλο και περισσότερο γίνεται επιτακτική η ανάγκη εκμάθησης μίας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας και η κατοχή αναγνωρισμένου πιστοποιητικού έχει γίνει σήμερα αναγκαία περισσότερο από ποτέ. Οι ξένες γλώσσες διευρύνουν τον πολιτιστικό, πνευματικό και επαγγελματικό ορίζοντα, και ξυπνούν το ενδιαφέρον για άλλους πολιτισμούς. Η πολυγλωσσία είναι σημαντικό προτέρημα με αμέτρητες δυνατότητες.

Αγγλικά! Γαλλικά! Ιταλικά! Γερμανικά! Ισπανικά! και γιατί όχι και Αραβικά! Πολλές οι ξένες γλώσσες, πληθώρα αποριών, καθώς και πολλοί «Μύθοι» και αλήθειες για την εκμάθηση τους.

Εμείς θα προσπαθήσουμε να καταρρίψουμε αυτούς τους «μύθους» που έχουν γραφτεί και διαδοθεί για την εκμάθηση της Γαλλικής Γλώσσας και να καλύψουμε έτσι οποιαδήποτε απορία σας έχει δημιουργηθεί!

1. Τα Γαλλικά δεν τα μιλάνε πολλοί άνθρωποι….

Αντίθετα…Στην Ευρώπη ομιλείται από 74 εκατομμύρια γαλλόφωνους ως μητρική γλώσσα (Γαλλία 67 εκ., Βέλγιο 4,5 εκ. Ελβετία 1,5 εκ). Εκτός Ευρώπης ομιλείται από 10 εκατομμύρια στον Καναδά, 8 στην Αϊτή μαζί με τη γαλλική κρεόλ και από 160 έως 500 εκατομμύρια ομιλητές που τη χρησιμοποιούν ως δεύτερη γλώσσα αλλά και πρώτη όπως μεταξύ άλλων στο Βελγικό Κογκό, στην Ακτή Ελεφαντοστού και στο Καμερούν. Είναι μεγάλο το ποσοστό ατόμων που μιλούν γαλλικά είτε ως μητρική είτε ως ξένη γλώσσα.

2. Η Γαλλική Γλώσσα δεν  χρησιμοποιείται ευρέως….

Τα Γαλλικά είναι μία από τις επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μία από τις δύο επίσημες γλώσσες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι επίσημη γλώσσα σε διάφορες κοινότητες και οργανισμούς, όπως η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (στον ΟΗΕ είναι επίσημη γλώσσα μαζί με την Αγγλική, την Ισπανική, την Ρωσική, την Κινεζική και την Αραβική) και η μόνη επίσημη γλώσσα για την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

3. Η εκμάθηση των Γαλλικών έχει χαρακτηριστεί από πολλούς δύσκολη γλώσσα….

Η Γαλλικής γλώσσα έχει τις ρίζες της στην Ελληνική και Λατινική και γι’ αυτό και έχει πολλά κοινά με τη μητρική μας γλώσσα. Πολλές λέξεις γαλλικές έχουν τη ρίζα τους στα ελληνικά και η γαλλική γραμματική και συντακτικό έχουν πολλά κοινά με τη γλώσσα μας.

4. Η προφορά των Γαλλικών είναι δύσκολη….

Αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει, απλά εμείς δεν είμαστε εξοικειωμένοι στο άκουσμα της γλώσσας γι’ αυτό και μας φαίνεται δύσκολη. Αν είχαμε καθημέρινα ακούσματα της γλώσσας όπως ακριβώς συμβαίνει με τα Αγγλικά, δε θα μας ξένιζε τόσο η προφορά της.

5. Η Γαλλική Γλώσσα είναι για τους πολύ καλούς και έξυπνους μαθητές….

Οι Γάλλοι έχουν πολύ πλούσιο πολιτισμό σε όλους τους τομείς. Λογοτεχνία, γλυπτική, φιλοσοφία, ζωγραφική, μουσική, κινηματογράφο, κόμικς, θέατρο, εικαστικές τέχνες και μόδα, είναι μερικά μόνο από τα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για να ανακαλύψει και να γνωρίσει κανείς μαθαίνοντας Γαλλικά. Είναι η γλώσσα των μεγάλων φιλοσόφων και επιστημόνων, η γλώσσα του Διαφωτισμού και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάποιος που θέλει να μάθει την γλώσσα, πρέπει να είναι οπωσδήποτε διανοούμενος. Θέλει  προσοχή στην δομή και στους κανόνες της γλώσσας , από την αρχή της εκμάθησης της, έτσι ώστε να μπουν οι σωστές βάσεις που είναι το παν.

6. Δεν είναι επαγγελματικό προσόν η γνώση της Γαλλικής γλώσσας….

Κάθε ξένη γλώσσα που έχει μάθει κανείς, είναι πάντα ένα πλεονέκτημα. Ανοίγει νέους ορίζοντες και μια νέα ματιά. Η σημασία των ξένων γλωσσών, ιδιαίτερα της Γαλλικής, σχετικά με την αγορά εργασίας σε μια ενωμένη Ευρώπη είναι προφανής. Μην ξεχνάμε ότι η Γαλλία είναι η πέμπτη εμπορική δύναμη παγκοσμίως σε διάφορους τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η βιομηχανία της μόδας και της ομορφιάς κ.ά. Συνεπώς, γνωρίζοντας γαλλικά διευρύνουμε τα επαγγελματικά μας προσόντα.

7. Τα Γαλλικά δεν θα με βοηθήσουν τόσο πολύ, όσο μια άλλη ξένη γλώσσα για τις μετέπειτα σπουδές μου στο εξωτερικό….

Αντίθετα, πολλά κράτη, παράλληλα με την τοπική τους γλώσσα έχουν και τη Γαλλική ως επίσημη. Με την γνώση της Γαλλικής είναι δυνατές σπουδές σε πανεπιστήμια κύρους (Βέλγιο, Γαλλία, Ελβετία, Καναδάς) που προδιαγράφουν την επαγγελματική αποκατάσταση!

Αναμφισβήτητα τα Γαλλικά είναι μια υπέροχη γλώσσα! Μια γλώσσα που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Είναι η γλώσσα της Διπλωματίας, της Τέχνης και του Πολιτισμού, η γλώσσα της γαστρονομίας και της μόδας, η γλώσσα που σε κάνει να ξεχωρίζεις! 

Αν ενδιαφέρεστε για μαθήματα Γαλλικών δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τη σελίδα μας epikinonia-school.gr  ή να μας τηλεφωνήσετε στο 210.21.39.438 – 69.49.06.17.33 για να κανονίσετε να κάνετε μια ΔΩΡΕΑΝ συνάντηση γνωριμίας με ένα από τους καθηγητές μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στα πτυχία και στα ιδιαίτερα μαθήματα ξένων γλωσσών που προσφέρουμε και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

3 + 13 =

Τελευταία Νέα

Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

a/ an / the   Χρησιμοποιούμε a / an με αριθμήσιμα ουσιαστικά στον ενικό αριθμό. a pen, a cat, a university, a big elephant, a famous actor, an exercise, an animal, an hour, an open door, an umbrella   Τα χρησιμοποιούμε: 1) πριν από επαγγέλματα.   Lionel...

Διαβάστε Περισσότερα
2022 ELT Excellence Awards

2022 ELT Excellence Awards

2022 ELT Excellence Awards     Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη στη λίστα των νικητών της ELT Excellence awardsαπό την ELT News στην κατηγορία Gamification in education. .   Πολύ Περήφανοι και ευτυχισμένοι, για...

Διαβάστε Περισσότερα