Πρέπει οι καθηγητές να είναι native speakers ή όχι?

από | Απρ 11, 2019

Πρέπει οι καθηγητές να έχουν τα αγγλικά ως μητρική γλώσσα;

Ένα ερώτημα που ταλανίζει αρκετούς γονείς. Πρέπει οι καθηγητές να είναι native speakers ή όχι;

Δεν αποτελεί ωστόσο απαραίτητη προυπόθεση ένας #καθηγητής να έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε μια αγγλόφωνη χώρα και οι λόγοι είναι οι κάτωθι :

  • Ο καθηγητής του οποίου τα #αγγλικά δεν είναι η μητρική γλώσσα, αποτελεί τρανταχτή απόδειξη πως είναι εφικτό για κάποιον να αποκτήσει πολύ υψηλό επίπεδο αγγλικών. Ενθυμούμενη τις δικές μου εμπειρίες, μπορώ να εμψυχώνω τους μαθητές μου, καθώς θα μοιράζομαι παραδείγματα από τα δικά μου μαθητικά χρόνια.
  • Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για μια διεθνή γλώσσα. Άρα προκειται για μια γλώσσα που χρησιμοποιείται από πολλούς λαούς των οποίων η #προφορά δεν είναι όπως των φυσικών ομιλητών. Π.Χ όπως των Βρετανών και έτσι ο αριθμός των ανθρώπων των οποίων τα αγγλικά δεν είναι η μητρική ξεπερνά κατά πολύ εκείνους που έχουν τα αγγλικά ως μητρική τους γλωσσα. Άρα μπορώ να διδάξω στους μαθητές μου στρατηγικές και τεχνικές για σωστή προφορά ώστε να είναι κατανοητοί στους άλλους. Αυτό μας ενδιαφέρει πρωτίστως και όχι να αποκτήσουν το #accent των Βρετανών.
  • Συχνό φαινόμενο είναι οι #μαθητές να μεταφράζουν μια πρόταση από τη μητρική τους γλώσσα στα αγγλικά. Έτσι πέφτουν σε λάθη, μιας και οι δυο γλώσσες διαφέρουν κατά πολύ. Κάποιος που έχει ως μητρική του γλώσσα τα αγγλικά, δεν θα μπορέσει να καταλάβει τι θέλει να πει κάθε φορά ο μαθητής. Άρα δεν θα καταφέρει να τον βοηθήσει ώστε να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις. Επίσης, δεν θα καταφέρει να του εξηγήσει φαινόμενα της αγγλικής γραμματικής που. Φαινόμενα που δεν υπάρχουν στην ελληνική – όπως το γερούνδιο για παράδειγμα.
  • Εδώ μπαίνει και ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας. Πολύ συχνά τα παιδιά γίνονται σκληρά μεταξύ τους. Κάποιος που δεν μιλάει #Ελληνικά δεν θα μπορέσει να προλάβει έναν ενδεχόμενο σχολικό εκφοβισμό.

Καταλήγουμε λοιπόν, πως αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία είναι η όρεξη του καθηγητή να διδάξει!

Οι γνώσεις του σαφώς, η υπομονή και η διάθεσή του να ασχοληθεί με τον κάθε μαθητή προσωπικά, έχουν περισσότερο σημασία!

 

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερα εκπαιδευτικά θέματα και ευχαρίστως να σας εξυπηρετήσουμε. Θα μας βρείτε το 210.21.39.438. Παράλληλα για οποιαδήποτε απορία σας μπορείτε να επικοινωνήσετε και γραπτώς μαζί μας στέλνοντας μας ένα email στο info@epikinonia-school.gr

 

Καθηγήτρια Αγγλικών

10 + 8 =

Τελευταία Νέα

Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

Πότε χρησιμοποιούμε το a, an και the?

a/ an / the   Χρησιμοποιούμε a / an με αριθμήσιμα ουσιαστικά στον ενικό αριθμό. a pen, a cat, a university, a big elephant, a famous actor, an exercise, an animal, an hour, an open door, an umbrella   Τα χρησιμοποιούμε: 1) πριν από επαγγέλματα.   Lionel...

Διαβάστε Περισσότερα
2022 ELT Excellence Awards

2022 ELT Excellence Awards

2022 ELT Excellence Awards     Είναι πραγματικά μεγάλη τιμή για το σχολείο μας, να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη στη λίστα των νικητών της ELT Excellence awardsαπό την ELT News στην κατηγορία Gamification in education. .   Πολύ Περήφανοι και ευτυχισμένοι, για...

Διαβάστε Περισσότερα